Τουρκική πρόκληση: Η "χώρα της Δυτικής Θράκης" σε προπαγανδιστικό χάρτη


Στο χορό των τουρκικών προκλήσεων μπήκε και το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο για τη διοργάνωση που θα πραγματοποιήσει στα Βαλκάνια χρησιμοποιεί έναν ξεκάθαρα προπαγανδιστικό χάρτη στον οποίο περιλαμβάνει τη "Χώρα της Δυτικής Θράκης. 

Αναδημοσίευση από: onalert.gr

Ο συγκεκριμένος χάρτης που αφορά μια κατ'ευφημισμόν πολιτιστική δραστηριότητα δείχνει το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει το επονομαζόμενο "Καραβάνι Πολιτισμού από την Αδριανούπολη στο Μόσταρ". Πρόκειται για μια διοργανωση του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των δεσμών που έχουν οι Τούρκοι των Βαλκανίων με την Τουρκία.Βάσει του σχεδίου 40 Τούρκοι συγγραφείς και ποιητές θα περιδιαβούν διάφορες χώρες των Βαλκανίων  για να  έρθουν σε πεαφή με τουρκόφωνους πληθυσμούς. Η παραπάνω αφίσα όπως είναιν αναμενόμενο σχεδιάστηκε από το υπουργείο Πολιτσμού της Τουρκίας. Πάνω αριστερά στην αφίσα, αναφέρονται οι χώρες από τις οποίες θα περάσει το καραβάνι. Και είναι οι: Βουλγαρία, "Μακεδονία", Κόσσοβο, Αλβανία, Μαυροβούνιο και …..Δυτική Θράκη.

Μάλιστα σε ανάρτηση του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αδριανούπολης Ερχάν Ταμπάκογλου σχετικά με αυτή την διοργάνωση.“Η Ένωση Συγγραφέων Τουρκίας στην 40η χρονιά της, με 40 παληκάρια, ξεκινά από Αδριανούπολη για το Μόσταρ. Η πρώτη τους εκδήλωση άρχισε στην βραδιά Μπεραάτ στην Αδριανούπολη. Καλό δρόμο να έχουν. Σαν 40 πηγές ας ποτίσουν τα μέρη όπου θα πάνε…..¨

Δείτε το tweet του Ερχάν Ταμπάκογλου


Το "40 Παληκάρια" δεν αποτελεί μια τυχαία αναφορά καθώς παραπέμπει ευθέως στην επικρατούσα φήμη πως οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν στην Θράκη από τους Οθωμανούς, ήταν "40 Οθωμανοί-Παληκάρια".
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...