Το Λονδίνο θα συνεχίσει να χαρτζιλικώνει τα Λευκά Κράνη για να γυρίζουν τις...ταινίες τους

Freepen.gr - Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δραστηριότητες των [κινηματογραφικών] διασωστών των Λευκών Κρανών στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών στο Sputnik την Παρασκευή, σχολιάζοντας την αναστολή της βοήθειας από την Ουάσινγκτον.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να δεσμεύεται να στηρίξει τα Λευκά Κράνη και τη ζωτική τους δουλειά, προσφέροντας σωτήρια βοήθεια στους αμάχους που πλήττονται από τη σύγκρουση της Συρίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η δήλωση έγινε μετά το ρεπορτάζ του CBS που μεταδόθηκε την Πέμπτη, λέγοντας ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σταμάτησε τη χρηματοδότηση για τα Λευκά Κράνη στη Συρία. Σύμφωνα με την έδρα των μέσων ενημέρωσης, το μερίδιο των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση της ομάδας ανέρχεται περίπου στο ένα τρίτο του προϋπολογισμού της. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός πρόσθεσε ότι η παροχή κεφαλαίων είχε σταματήσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Η κατάσταση στη Συρία κλιμακώθηκε σημαντικά, όταν τα Λευκά Κράνη κυκλοφόρησαν ένα βίντεο που δείχνει τα υποτιθέμενα θύματα μιας ψεύτικης «χημικής επίθεσης» στην πόλη της Douma στις 7 Απριλίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail