Σήκωσε άγκυρες και το δεύτερο κινεζικό αεροπλανοφόρο για το πρώτο του ταξίδι

photo:  East Pendulum @HenriKenhmann
Freepen.gr - Το νέο κινεζικό αεροπλανοφόρο τύπου 001Α που ναυπηγήθηκε εξ ολοκλήρου στην Κίνα ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα το πρώτο του δοκιμαστικό ταξίδι σύμφωνα με όσα ανέφερε η Κεντρική τηλεόραση της Κίνας.

Το πλοίο έφυγε από το λιμάνι στις 07:00 ώρα ώρα Πεκίνου σήμερα το πρωί.

Η ναυπήγηση του πλοίου ξεκίνησε το 2013 και καθελκύστηκε τον Απρίλιο του 2017. Το μήκος του αεροσκάφους είναι 315 μέτρα, πλάτος - 75 μέτρα, έχει εκτόπισμα 70.000 τόνους και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 31 κόμβων.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 36 μαχητικά J-15 θα μπορούσαν να σταθμεύσουν στο πλοίο.

Το πρώτο κινεζικό αεροπλανοφόρο, το «Liaoning» κατασκευάστηκε με βάση το ημιτελές σοβιετικό  Varyag, το οποίο αγοράστηκε από την Ουκρανία το 1998. Οι εργασίες αποπεράτωσης ξεκίνησαν στο ναυπηγείο του Dalian, στην Κίνα το 2005.

Οι πρώτες θαλάσσιες δοκιμές του Liaoning πραγματοποιήθηκαν το 2011. Εντάχθηκε στο Κινεζικό Ναυτικό το Σεπτέμβριο του 2012 και το Νοέμβριο του ίδιου έτους προσνειώθηκε με επιτυχία το πρώτο J-15.

Ο αρχικός στόχος της Κίνας είναι η διάθεση έξι αεροπλανοφόρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail