Φωτιά από Νετανιάχου: Δε θέλουμε αντιπαράθεση με το Ιράν, αλλά καλύτερα να γίνει τώρα ένας αναγκαίος πόλεμος παρά μετά!

(Miriam Alster/Flash90)
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι ενώ η χώρα δεν ενδιαφέρεται για στρατιωτική κλιμάκωση με το Ιράν, αν είναι να υπάρξει πόλεμος, θα προτιμούσε να είναι τώρα και όχι αργότερα, αναφέρουν οι timesofisrael.com.

Τα σχόλια ήρθαν ενόψει της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ του Τελ Αβίβ και της Τεχεράνης, καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία προσπάθησε να επεκτείνει τη θέση της στη γειτονική Συρία, δημιουργώντας φόβους ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βάσεις για να επιτεθεί στο Ισραήλ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε την οχύρωση του Ιράν, ακόμη και με το κόστος της αντιπαράθεσης", δήλωσε ο Νετανιάχου στην αρχή της εβδομαδιαίας συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του. "Δε θέλουμε κλιμάκωση, αλλά είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο. Δε θέλουμε αντιπαράθεση, αλλά αν χρειάζεται να συμβεί, είναι καλύτερα τώρα παρά αργότερα»

Τα σχόλιά του ήρθαν μια εβδομάδα μετά από μια επίθεση σε ιρανική βάση στη Συρία, που αποδόθηκε στο Ισραήλ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κατέστρεψε εκατοντάδες πυραύλους επιφανείας και σκότωσε πάνω από 30 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων. Το Ιράν αρνήθηκε ότι οποιοσδήποτε από τους στρατιώτες του σκοτώθηκε στις επιθέσεις και ότι οποιαδήποτε από τις βάσεις του στη Συρία ήταν στοχευμένες.

Ο Νετανιάχου τόνισε επίσης τη σημασία της επερχόμενης συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail