Η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας και το μακελειό στον Κηφισό

Δύο νεκροί και μια νέα κοπέλα χαροπαλεύει μετά το τραγικό συμβάν που έγινε στον Κηφισό με το φορτηγό που έλιωσε 2 αυτοκίνητα. 

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Γιατί δεν είναι ούτε ατύχημα ούτε δυστύχημα, συμβάν είναι. Η τύχη δεν έχει να κάνει σε τίποτα οταν παίρνεις πινακίδες απο άλλο όχημα για να τις βάλεις σε ένα όχημα που κανείς δεν γνωρίζει γιατί δεν είχε δικές του πινακίδες και ποια ήταν η μηχανική κατάστασή του.

Γιατί και να αποδειχθεί οτι ήταν μηχανική βλάβη στο φορτηγό, ποιός το έβαλε παράνομα με άλλες πινακίδες να κυκλοφορεί στους δρόμους; Πού είναι οι έλεγχοι της τροχαίας;

Δεν έχει να κάνει η τύχη πάλι σε τίποτα οταν έχεις πιει "ενα-δυο ποτηράκια" και ανεβαίνεις επάνω σε ένα θηρίο της ασφάλτου για να το οδηγήσεις. Είναι μαθηματικά βέβαιο οτι κάτι θα γίνει.
Πιστεύετε οτι κάτι θα αλλάξει μετά απο αυτό; Οτι θα υπάρχουν έλεγχοι για να μην οδηγούν οδηγοί που έχουν πιεί φορτηγά φαντάσματα στους ελληνικούς δρόμους;

Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.

Έχουν περάσει 15 χρόνια απο την τραγωδία των Τεμπών, τότε που 21 μαθητές από το Μακρυχώρι Ημαθίας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Τότε ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, χάνει τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου που επέστρεφε στο Μακρυχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.

Τα νοβοπάν εκτινάχτηκαν και χτύπησαν με σφοδρότητα το σχολικό λεωφορείο με αποτέλεσμα 21 μαθητές να βρουν τραγικό θάνατο, ενώ άλλοι 9 να τραυματιστούν σοβαρά.

Ο οδηγός της νταλίκας οδηγούσε 6 ώρες χωρίς διάλειμμα και τα ελαστικά του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές κρίθηκε ακατάλληλο λόγω παλαιότητας και έπρεπε να αποσυρθεί μήνες πριν.
15 χρόνια απο τότε και οι έλεγχοι ανύπαρκτοι ακόμα σε μια χώρα που κοροϊδεύει τον εαυτό της οτι βγαίνει απο τα μνημόνια.

Σε μια χώρα που σύμβουλος υπουργού κατηγορείται εδώ και καιρό για χρηματισμό απο ΜΜΕ με διαλόγους που δημοσιεύονται και φωτογραφίες και κανείς δεν αντιδρά.

Σε μια χώρα που οι σύμβουλοι υπουργών αντί να φροντίζουν πως θα βελτιωθεί η ασφάλεια στους δρόμους , ψάχνουν σενάρια για το πως θα αυξηθούν τα έσοδα απο τα τέλη κυκλοφορίας.
Είδατε, ακούσατε ή διαβάσατε κάποια ανακοίνωση υπουργείου για το μακελειό στον Κηφισό; Να πουν κάτι εστω οτι θα πάρουν μέτρα για να μην κυκλοφορούν φορτηγά φαντάσματα μέσα στους δρόμους της Αθήνας.Τίποτα, δεν Ιδρωσε το αυτάκι κανενός αρμοδίου.

Οι άθλιοι πολιτικοί θα πρέπει κάποτε να καταλάβουν οτι τα χρήματα που πληρώνει απο το υστέρημά του ο κάθε οδηγός και ο κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου για τέλη κυκλοφορίας, φόρους στα καύσιμα και διόδια, πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για να μπορούν να οδηγούν και να μεταφέρονται οι πολίτες με ασφάλεια στους δρόμους.

ΥΓ Η μια φωτογραφία είναι απο την τραγωδία στα Τέμπη
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail