Έτσι θα περιοριστεί δραστικά η παράνομη μετανάστευση που σπονσάρει ο σουλτάνος


jeffbalbalosa - pixabay
Σε άρθρο μου προ τριών εβδομάδων είχα προτείνει σειρά μέτρων προκειμένου να πάψει το μεταναστευτικό να αποτελεί εργαλείο στα χέρια του Ερντογάν και δη σε μια φάση έντασης της τουρκικής επιθετικότητας. 

Νότης Μαριάς
Ευρωβουλευτής

Μάλιστα είχα επισημάνει ότι οι μεταναστευτικές ροές θα αυξηθούν δραματικά στο μέλλον όχι μόνο γιατί ο σουλτάνος θα ανοίξει τη στρόφιγγα αλλά και γιατί σε μεγάλο βαθμό η κυβέρνηση ακολουθεί μια τέτοια πολιτική που επί της ουσίας στέλνει μηνύματα στην απέναντι πλευρά ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα στην οποία οι διάφοροι παράνομοι μετανάστες μπορούν να βρουν στέγη και να απολαμβάνουν τα προνόμια που έχουν οι πρόσφυγες τουλάχιστον επί μια τριετία πριν τελικά απορριφθεί η σχετική αίτηση χορήγησης ασύλου την οποία υποβάλλουν εντελώς καταχρηστικά μόλις βρεθούν επί Ελληνικού εδάφους.

Αυτό έχει καταδείξει η μέχρι σήμερα εμπειρία σύμφωνα με την οποία χιλιάδες παράνομοι μετανάστες παρότι δεν δικαιούνται ασύλου εντούτοις μόλις πατήσουν το πόδι τους στα νησιά του Αιγαίου κατά πλήρη κατάχρηση δικαιώματος υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ασύλου η οποία στην καλύτερη περίπτωση τελεσιδικεί μετά την παρέλευση τριετίας. Στο διάστημα αυτό οι εν λόγω παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι εργαζόταν επίσης παράνομα στην Τουρκία όπου και διασφάλιζαν το πολύ 40 ευρώ το μήνα, τώρα ερχόμενοι στα νησιά του Αιγαίου αφού υποβάλλουν την αίτηση χορήγησης ασύλου μετ΄ ολίγον γίνονται δικαιούχοι τραπεζικής κάρτας και μπορούν εάν είναι οικογενειάρχες κάθε μήνα «να τραβούν» από τα ΑΤΜ 390 ευρώ ενώ οι διάφορες ΜΚΟ τους διασφαλίζουν δωρεάν κατοικία και τα παιδιά τους αποκτούν τη δυνατότητα
εκπαίδευσης εντός του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Υπό τις προϋποθέσεις αυτές είναι προφανές ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός παρανόμων μεταναστών θα καταφτάνει πλέον στην χώρα μας και μάλιστα όχι μόνο στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στον Έβρο και όλα αυτά υπό την αρωγή των τούρκων δουλεμπόρων και του παρακρατικού κυκλώματος της Τουρκίας στο οποίο προΐστανται με το αζημίωτο βεβαίως τα επιτελικά στελέχη του καθεστώτος Ερντογάν.

Ήδη σε σειρά εκδηλώσεων στις 11 Μαρτίου 2016 στη Σάμο και στις αρχές του 2017 στη Χίο, στη Λέσβο και στη Σάμο ξανά, είχα παρουσιάσει σχετική πρόταση επίσπευσης των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου που πέφτουν βροχηδόν και κατά πλήρη κατάχρηση δικαιώματος από τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που έρχονται στα νησιά του Αιγαίου μέσω Τουρκίας και οι οποίοι προέρχονται είτε από το Πακιστάν, είτε από την Αλγερία, το Μαρόκο και διάφορες άλλες ασιατικές και αφρικανικές χώρες στις οποίες δεν υφίσταται καν εμπόλεμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την πρότασή μου αυτή οι δικαστικές αρχές της χώρας αναλαμβάνουν κυρίαρχο ρόλο όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της παράνομης εισόδου του τούρκου χειριστή του εκσκαφέα ο οποίος προ ημερών εισήλθε παράνομα στην Πατρίδα μας στην περιοχή του Έβρου. Μια υπόθεση η οποία έληξε σε τρεις ημέρες με τη σύλληψη, την καταδίκη και την απέλαση του τούρκου.
Επομένως με δεδομένο ότι η παράνομη είσοδος στην Πατρίδα μας οιουδήποτε προσώπου απαγορεύεται εκ του νόμου και αποτελεί μάλιστα ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και απέλαση θα πρέπει οι αρμόδιες διωκτικές αρχές να προχωρούν στην επιβολή του νόμου. Ήτοι στην επ΄ αυτοφώρω σύλληψη κάθε προσώπου που εισέρχεται παράνομα στη χώρα και στην παραπομπή του στο οικείο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Εκεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο κατηγορούμενος θα έχει την δυνατότητα να αποδείξει εάν είναι πρόσφυγας οπότε προφανώς θα απαλλάσσεται και θα προωθείται για φιλοξενία και χορήγηση ασύλου, εφόσον το επιθυμεί.

Στην περίπτωση των παρανόμων μεταναστών ο κατηγορούμενος θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης αντίστοιχη π.χ. με αυτήν που επιβλήθηκε στην περίπτωση του τούρκου χειριστή του εκσκαφέα (ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και άμεση απέλαση) και θα διατάσσεται η επαναπροώθησή του στην Τουρκία. Ο καταδικασθείς θα έχει δικαίωμα υποβολής έφεσης η οποία θα εκδικάζεται την επομένη από το αρμόδιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και σε περίπτωση απόρριψης και της εφέσεώς του θα εκτελείται η διοικητική ποινή της απέλασης και θα επαναπροωθείται στην Τουρκία. Όσοι λοιπόν θα επαναπροωθούνται είναι προφανές ότι θα χάνουν και τα 1000 έως 2000 ευρώ που έδωσαν στους τούρκους δουλεμπόρους και θα βρίσκονται ξανά λίγες μέρες μετά στην Τουρκία. Διερωτάται βέβαια κανείς εάν εφαρμοστεί ο νόμος πόσοι παράνομοι μετανάστες είναι διατεθειμένοι να δώσουν «τον οβολόν τους» στους τούρκους δουλεμπόρους προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα και να απελαθούν σε χρόνο d/t.
Με τον τρόπο αυτόν ο οποίος είναι καθόλα σύννομος και συνταγματικός (μιας και στα Αυτόφωρα Μονομελή Πλημμελειοδικεία και στα Τριμελή Πλημμελειοδικεία παραπέμπονται και δικάζονται κάθε μέρα χιλιάδες Έλληνες πολίτες και κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τη νομιμότητα και την συνταγματικότητα των εν λόγω διαδικασιών) οι αλλοδαποί θα τυγχάνουν της ίδιας ποινικής μεταχείρισης με τους Έλληνες πολίτες και θα αποδίδονται «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Σημειώνεται ότι στα οικεία πινάκια του Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας κάθε μέρα περιλαμβάνονται 60-70 υποθέσεις γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί κατ΄ αντιστοιχία και στα Αυτόφωρα Μονομελή Πλημμελειοδικεία των νησιών του Αιγαίου αλλά και της Αλεξανδρούπολης και ενδεχόμενα της Ορεστιάδας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της δημιουργίας νέων θέσεων δικαστών και εισαγγελέων καθώς και της σχετικής πρόβλεψης για διερμηνείς.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα περατώνονται ταχύτατα και νομιμότατα όλες οι εκκρεμούσες υποθέσεις παράνομης εισόδου στη χώρα μας και θα αποστέλλεται συνεχώς και αδιαλείπτως ένα αποφασιστικό μήνυμα «προς ναυτιλλομένους».

Εκτιμώ ότι οι μεταναστευτικές ροές σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 50%, ενώ αν η πολιτική αυτή συνδυαστεί και με την έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν τότε και οι προσφυγικές ροές θα μειωθούν επίσης. Και αυτό γιατί όπως έχουμε επισημάνει η συμμετοχή της χώρας μας στην Σένγκεν αποτελεί μαγνήτη για τους πρόσφυγες οι οποίοι ερχόμενοι εδώ λαμβάνουν επίσης ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε διακινδυνεύουν να πνιγούν στο Αιγαίο παρά να πάνε χερσαία στη Βουλγαρία η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι μέλος Σένγκεν.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά την παράνομη μετανάστευση την οποία σπονσάρει ο σουλτάνος και η παρέα του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail