Η Αυστρία θα βοηθήσει την Αλβανία να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα για τους μετανάστες

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία. Στη συνάντησή του με τον ομόλογό του Σεμπάστιαν Κουρτς έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Ο Κουρτς δήλωσε ότι η Αυστρία υποστηρίζει την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να μιλήσει με βεβαιότητα για θετική απόφαση στις 28 Ιουνίου για μια συγκεκριμένη ημερομηνία, διότι ορισμένες χώρες έχουν επιφυλάξεις που προέρχονται από εσωτερικά τους προβλήματα.

Το κύριο θέμα, ωστόσο, της συζήτησης μεταξύ Ράμα και Κούρτς ήταν η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή.

Ο Κουρτς είπε ότι η ΕΕ θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Αλβανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ να μπλοκάρουν το νέο δρόμο που χρησιμοποιούν οι παράνομοι μετανάστες από την Ελλάδα μέσω της Αλβανίας για να φθάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος τόνισε επίσης ότι η Αλβανία για την καταπολέμηση της διακίνησης παρανόμων μεταναστών θα βοηθηθεί όχι μόνο με οικονομική βοήθεια, αλλά και με αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να 'σφραγισθούν' τα σύνορα.

«Μιλήσαμε για την παράνομη μετανάστευση που βιώνουν τα Βαλκάνια, ειδικά για τον νέο δρόμο μετανάστευσης που οδηγούν οι λαθρέμποροι, από την Ελλάδα μέσω της Αλβανίας για να σταλούν στην Ευρώπη. 

Πρέπει να καταπολεμήσουμε αυτόν τον νέο δρόμο. Οι αριθμοί των προσφύγων αυξάνονται, πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε πριν γίνουν όπως το 2015.

»Ήθελα να ευχαριστήσω τον Ράμα, στην Αλβανία υπάρχει η βούληση να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση. Η Αλβανία χρειάζεται και αξίζει την υποστήριξή μας. Ο Ράμα με ρώτησε για την υποστήριξη και υποσχέθηκα οικονομική στήριξη στην Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

»Θα υποστηρίξουμε με αστυνομικούς αλλά και σε άλλους τομείς. Με τον υπουργό Εσωτερικών, μαζί με άλλους εταίρους θα σταματήσουμε την εισροή των μεταναστών. Οι Υπουργοί Εσωτερικών θα έρθουν σε επαφή και οι συνομιλίες θα γίνουν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων», δήλωσε ο Κουρτς.
Αναφερόμενος στην αυστριακή προεδρία της ΕΕ κατά το επόμενο εξάμηνο, ο Κουρτς τόνισε ότι θέλει να ωθήσει το έργο που ξεκίνησε από τον ίδιο και τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς για μια κοινή αγορά των Δυτικών Βαλκανίων.


( Στοιχεία από shqiptarja.com)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...