Οχήματα με βουλγαρικές πινακίδες: Δεκάδες μπορεί να καταδικασθούν στην Ελλάδα

Η Διαμεσολαβητής Μάγια Μανόλοβα ανακοίνωσε ότι δεκάδες Βούλγαροι πολίτες απειλούνται από σοβαρές ποινές στην Ελλάδα- φυλάκιση και πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.


Σύμφωνα με αυτήν, ο λόγος είναι μια «τρύπα» στη βουλγαρική νομοθεσία, η οποία είναι εν μέρει γεμάτη με νομικές αλλαγές που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Αλλά, για να λυθεί το πρόβλημα απαιτούνται πρόσθετες ρυθμίσεις στη βουλγαρική νομοθεσία για να αναγκάσει όλους εκείνους που αγοράζουν αυτοκίνητα να εγγραφούν ξανά και να προβούν σε σαφείς δεσμεύσεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου γιατί τα πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά.

Η υπόθεση ξεκίνησε από περιπτώσεις εκατοντάδων πρώην ιδιοκτητών αυτοκινήτων που έχουν πουλήσει τα αυτοκίνητά τους σε Έλληνες ή Βούλγαρους που ζουν στην Ελλάδα, αλλά, δεν έχουν αλλάξει την κυριότητα τους, με αποτέλεσμα να φαίνονται ως βουλγαρικά οχήματα ενώ κυκλοφορούν από τους νέους ιδιοκτήτες στην Ελλάδα.

Οι περιπτώσεις αυτές που θεωρούνται εγκληματικές πράξεις έφθασαν στην υπουργό Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Η Υπουργός επεσήμανε ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ο οδηγός του οχήματος και ο ιδιοκτήτης φέρουν ποινικές ευθύνες για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Έτσι, καλούνται οι Βούλγαρους που διαβιούν στην Ελλάδα και έχουν στην κατοχή τους τέτοια οχήματα να έρθουν σε επαφή με τις βουλγαρικές διπλωματικές αποστολές.

(Στοιχεία από τα βουλγαρικά ΜΜΕ)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...