Φάρσα για βόμβα σε αεροπλάνο προκάλεσε πανικό στους επιβάτες - Βγήκαν στο φτερό πανικόβλητοι κι άρχισαν να πηδούν στην πίστα

photo: Gerry Soejatman
Freepen.gr - Ένα κακόγουστο αστείο για ύπαρξη βόμβας σε αεροπλάνο λίγο πριν την απογείωσή του προκάλεσε πανικό ανάμεσα στους επιβάτες αφήνοντας πίσω 10 τραυματίες.

Συγκεκριμένα περίπου 189 επιβάτες περίμεναν να απογειωθούν από το νησί Μπόρνεο τη Δευτέρα το βράδυ όταν άκουσαν έναν άνδρα να λέει σε μια αεροσυνοδό ότι υπήρχε μια βόμβα στο αεροσκάφος τους, ένα Boeing 737 της Lion Air το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει την πτήση προς Τζακάρτα. Το  σχόλιο προκάλεσε έναν μαζικό πανικό στους επιβάτες  με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι έξοδοι έκτακτης ανάγκης και ο κόσμος να αρχίσει να πηδά στο φτερό του αεροσκάφους.

Τα πλάνα που μοιράζονται σε μια ομάδα του WhatsApp από το ινδονησιακό προσωπικό του αεροδρομίου και δημοσιεύονται online δείχνει ότι οι άνθρωποι πιέζονταν και συνωστίζονταν ο ένας στον άλλον στο φτερό πριν πηδήξουν γύρω στα 3,5 μέτρα από την πίστα του αεροδρομίου με αποτέλεσμα για ορισμένους η πτώση να αποδειχθεί οδυνηρή.




Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του δυτικού Καλιμαντάν δήλωσε στο AP ότι οκτώ επιβάτες νοσηλεύτηκαν με σπασμένα οστά και τραύματα στο κεφάλι μετά το περιστατικό. Δύο άλλοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Ο φερόμενος ως φαρσέρ Frantinus Nirigi, 26 ετών, συνελήφθη μαζί με έναν άλλο επιβάτη που άνοιξε τις εξόδους έκτακτης ανάγκης. Οι υπάλληλοι της αστυνομίας και των αερολιμένων έψαξαν στη συνέχεια το αεροπλάνο και δεν βρήκαν εκρηκτικά. Η πτήση αναχώρησε τελικά μετά από μια καθυστέρηση τριών ωρών.

 Gerry Soejatman


 Gerry Soejatman
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail