Ζάεφ: Επιβεβαιώσαμε τη "Μακεδονική" γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά μας

Freepen.gr - Για κατ' αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα όσον αφορά το Σκοπιανό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του γειτονικού κρατιδίου, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

«Ποτέ άλλοτε δε βρεθήκαμε τόσο κοντά στη λύση και η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη. Επιβεβαιώσαμε τη "Μακεδονική" γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά μας. Το θέμα δεν είναι εύκολο αλλά η "Μακεδονία" θέλει ηγέτες προκειμένου να προχωρήσει, όχι κούφιες λέξεις» ανέφερε ο Ζαέφ.

Με άλλα λόγια δηλαδή υπάρχει πλέον μακεδονική γλώσσα και μακεδονικό έθνος με τη σφραγίδα της Ελλάδας σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά την ψήφιση της πιθανής συμφωνίας από τη Βουλή των Σκοπίων, θα ακολουθήσει δημοψήφισμα.

«Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν το μέλλον των "Μακεδόνων". Η "Μακεδονία" εντάσσεται στο ΝΑΤΟ και επιλύουμε μια διαφορά 25 ετών που έχει παρασύρει προς τα κάτω τη χώρα» συνέχισε ο Ζάεφ.

Αλλά η Μακεδονία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 είχε κάνει την επιλογή της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail