Τέλος στο δολάριο θέλει να βάλει ο Πούτιν - «Πρέπει να το ξεφορτωθούμε στο εμπόριο των πετρελαιοειδών»

pasja1000 - pixabay
Freepen.gr - Η φωτιά που έχει ανάψει το τελευταίο διάστημα για τον παραμερισμό του δολαρίου τόσο από τη Ρωσία και όσο και την Κίνα, συντηρήθηκε από τις τελευταίες αναφορές του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Απευθυνόμενος στο ρωσικό κοινοβούλιο μετά την ορκομωσία του, ο Βλάντιμιρ Πούτιν μίλησε για την «επιβάρυνση» της οικονομίας της Ρωσίας από το επικίνδυνο μονοπώλιο του αμερικανικού δολαρίου στην τιμολόγηση του πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές βασικών προϊόντων. Ανέφερε ότι οι σχετικοί λόγοι σχετίζονταν με την ασφάλεια:

"Συνηθίζαμε να συμπεριφερόμαστε αφελώς, αλλά τώρα βλέπουμε ότι οι κανόνες του ΠΟΕ είναι πολύ καταστρατηγημένοι και οι περιορισμοί επιβάλλονται για πολιτικούς λόγους, οι οποίοι ονομάζονται κυρώσεις. Επιπλέον, όλο και περισσότερες από αυτές επιβάλλονται για να εξασφαλίσουν τα αγαπημένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους", δήλωσε ο Πούτιν.

Ανέφερε ότι οι νέοι "περιορισμοί", οι οποίοι παραβιάζουν τις αρχές του παγκόσμιου εμπορίου, κάνουν τον κόσμο να βλέπει πως το μονοπώλιο του αμερικανικού δολαρίου είναι επικίνδυνο για πολλές περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποδολαριοποίησηα πρέπει να προωθηθεί κατ 'αρχήν, προκειμένου να διατηρηθεί η κυριαρχία της χώρας. Ο Πούτιν δεν κατονόμασε εναλλακτικό νόμισμα στην ομιλία του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail