Χαμός στην Ιταλία - Σαλβίνι: «Είμαστε με τον ιταλικό λαό, όχι με τους τραπεζίτες» - Σε δεινή θέση ο Ματταρέλλα

Freepen.gr - Ο διορισμός πρώην διευθυντή του ΔΝΤ ως προσωρινός πρωθυπουργός δείχνει ότι ο πρόεδρος της Ιταλίας είναι "με τους τραπεζίτες" και όχι με το λαό, δήλωσε ο επικεφαλής της της Λίγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι.

"Είναι με τους τραπεζίτες και τους ισχυρούς. Είμαστε με το ιταλικό λαό ", δήλωσε ο Σαλβίνι στο Twitter αμέσως μετά τη δήλωση του προέδρου Σέρτζιο Ματταρέλλα ότι θα κάνει τον προσωρινό πρωθυπουργό του πρώην Διευθυντή του ΔΝΤ, Κάρλο Κοττάρελι τη Δευτέρα. Μαζί με τη δήλωση ανήρτησε και μια φωτογραφία που δείχνει το Ματταρέλλα, τον Κοτταρέλλι, το Ματέο Ρέντσι και την Αγκελα Μέρκελ, ενώ από κάτω παρουσιάζεται ο ίδιος μαζί με ένα συγκεντρωμένο πλήθος.



Ο ορισμός του Κοτταρέλι ήρθε μια μέρα μετά την επιστροφή της εντολής από τον Κόντε αφού ο Ματταρέλλα έθεσε βέτο στην ανάληψη του υπουργείου οικονομικών από τον καθηγητή και υπουργό βιομηχανίας την περίοδο 1993-94, Πάολο Σαβόνα.

"Τι φοβερή μέρα για την Ιταλία και για τη δημοκρατία", δήλωσε ο Σαλβίνι σε δημοσίευση στο Facebook την Κυριακή, μετά την απόφαση του Ματτάρελλα να ασκήσει βέτο στην υποψηφιότητα του Σαβόνα για τη θέση του υπουργού Οικονομίας.

"Κανένας από εκείνους που στην ζωή τους δεν ήταν επικριτικοί για την ΕΕ ή για το ευρώ, δεν μπορεί να είναι κατάλληλος για τον Υπουργό Οικονομίας", δήλωσε ο αρχηγός των 5 Αστέρων Ντι Μάιο  σε ένα συναισθηματικό ζωντανό βίντεο το βράδυ της Κυριακής.

Ο Ντι Μάιο έχει επίσης θέσει θέμα παραπομπής του Ματταρέλλα με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Αυτή δεν είναι ελεύθερη δημοκρατία. Πάντα εκτιμούσα τον Πρόεδρο Ματταρέλλα, αλλά αυτή η επιλογή είναι απλά ακατανόητη για μένα ", είπε.

Ο κυβερνήτης της Βενετίας και πρώην υπουργός Γεωργίας, Λούκα Ζαΐα, επίσης κατέκρινε την απόφαση του Ματάρελλα να αποκλείσει τη νέα κυβέρνηση ως «πρόσχημα για να σταματήσει ο αέρας της αλλαγής που φάνηκε μέσα από τις εκλογές».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail