Ταξίδι αστραπή του Ασαντ στο Σότσι - Εκτενείς συνομιλίες με τον Πούτιν

Russian President Vladimir Putin welcomes Syrian President Bashar Assad in Sochi, Russia, on May 17, 2018. © Mikhail Klimentyev / Sputnik
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με το Σύριο ομόλογό του, Μπασάρ αλ Ασαντ στο Σότσι, δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ τονίζοντας πως οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν "εκτεταμένες" συνομιλίες.

Καθώς οι δύο πρόεδροι μίλησαν για τις συνθήκες που θα διευκόλυναν την ανάπτυξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, ο Ασαντ ανέφερε ότι αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία στην επιτροπή που ορίστηκε από τον ΟΗΕ για τη συγγραφή νέου Συντάγματος για τη Συρία.


Η συμφωνία για τη δημιουργία της συνταγματικής επιτροπής ήταν ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα του ειρηνευτικού συνεδρίου του Σότσι που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο συμφώνησαν στις 30 Ιανουαρίου να συστήσουν τη συνταγματική επιτροπή στη Γενεύη και να πραγματοποιήσουν δημοκρατικές εκλογές στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου της Πέμπτης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την ανάγκη να ενταθούν οι ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Συρία καθώς και τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική ανάκαμψη της χώρας , ανέφερε ο Πεσκόφ. Ο Πούτιν συνεχάρη επίσης τον Ασαντ για τη σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων στο έδαφος της Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail