Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Η προσαρμογή της Ελλάδας ήταν πολύ σκληρή λόγω λάθους εκτίμησης

Freepen.gr - H λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα με τα μνημόνια ήταν υπερβολική  δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο σε συνέντευξή του στους Financial Times σχολιάζοντας παράλληλα πως δεν εκτιμήθηκε σωστά ο αντίκτυπος του κόστους προσαρμογής.

Με άλλα λόγια ο κ. Κονστάντιο μας λέει ότι ο ελληνικός λαός ξεπατώθηκε φορολογικά, έκλεισε τις δουλειές του, διέλυσε το σπίτι του, έφυγε στο εξωτερικό από μια λάθος εκτίμηση.

Συγκεκριμένα απήντησε σε σχετικό ερώτημα ως προς το μέγεθος της λιτότητας και των συνεπειών της:

Το πρόγραμμα προσαρμογής [για την Ελλάδα] ήταν πράγματι πολύ σκληρό. Και . . δεν πρόβλεπε τη συνολική κατάρρευση της ελπίδας και των προσδοκιών. The adjustment programme [for Greece] was indeed too harsh. And . . .[it] didn’t foresee the total collapse of hope and expectations,”

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail