Η κότα που κέρδισε, η Αυστραλία που ήρθε στην Ευρώπη κι αυτοί που ψήφισαν τους ναζί που τους έσφαξαν

RonnyK - Pixabay
Το ότι κέρδισε μια κότα, αν κατάλαβα καλά, στη Eurovision δεν πρέπει να δημιουργεί αίσθηση. Εδώ κέρδισαν κάποτε κάτι τέρατα στην Αθήνα ή μια όψιμη γυναίκα με μούσι. 

Του Στρατή Μαζίδη

Αυτό όμως που με παρεξένεψε ήταν το 8αρι που έδωσε το Ισραήλ στη Γερμανία. Οι Ισραηλινοί, αν μη τι άλλο, φημίζονται για τη μνήμη τους και το ότι δεν ξεχνούν. Τελικά όμως φαίνεται πως κι αυτό ανήκει στο παρελθόν.

Οι Γερμανοί τους κυνήγησαν, τους δήμευσαν περιουσίες, τους έκαναν ζωντανά πειραματόζωα, τους εκτόπισαν, τους έστειλαν σε φούρνους, τους ξέκαναν με αέρια, τους έκαναν σαπούνια, τους μάρκαραν στα χέρια, τους έκαναν ό,τι μπορούσε να φανταστεί κανείς. Μόνο οι Ιάπωνες της βάσης 731 θα μπορούσαν να τους ξεπεράσουν σε φρίκη.

Ωστόσο φαίνεται ότι η νέα φουρνιά του Ισραήλ άλλαξε. Η Γερμανία όμως δεν άλλαξε. Μόνο ο τρόπος που καταδυναστεύει την Ευρώπη έχει αλλάξει. Έχει γίνει ύπουλος ακριβώς για να μην την ισοπεδώσουν άλλη μια φορά, όπως άλλωστε είχε προτείνει ο Τσόρτσιλ να γίνεται κάθε πενήντα χρόνια.

Γενικά η Eurovision με καμουφλαρισμένο τρόπο τα τελευταία χρόνια περνά διάφορα περίεργα μηνύματα ανατροπής όλων όσων γνωρίζαμε είτε σε κοινωνικό είτε σε γεωγραφικό επίπεδο. Η γνωριμία με την παράδοση και κουλτούρα κάθε χώρας έδωσε τη θέση της στον αχταρμά. Πχ μάθαμε ότι η Αυστραλία ανήκει στην Ευρώπη (όπως το...Ισραήλ) ή βλέπουμε την Αυστρία να στριμώχνει τους μετανάστες αλλά δε λες και Βιεννέζο τον αξιόλογο χθεσινό εκπρόσωπό της.

Σίγουρα πάντως η γενναιόδωρη ψήφος του Ισραήλ με ξεπερνάει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail