Μόσχα: Είμαστε έτοιμοι να αντικαταστήσουμε το δολάριο με το ευρώ σε συναλλαγές - Τι ζητάμε από την Ε.Ε.

Freepen.gr - Οι διακανονισμοί και συναλλαγές σε αμερικανικό νόμισμα θα μπορούσαν να μειωθούν από τη Ρωσία υπέρ του ευρώ εάν η ΕΕ λάβει θέση εναντίον των τελευταίων κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος της Μόσχας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουανόφ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

"Όπως βλέπουμε, οι περιορισμοί που επιβάλλουν οι Αμερικανοί εταίροι είναι ανεδαφικοί. Η πιθανότητα μετάβασης από το αμερικανικό δολάριο στο ευρώ στις συναλλαγές εξαρτάται από την στάση της Ευρώπης απέναντι στη θέση της Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Σιλουανόφ, ο οποίος είναι και ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Η ΕΕ υποστήριξε αρχικά τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον ενάντια στη Μόσχα, αλλά πρόσφατα επέκρινε την πολιτική του αμερικανικού προέδρου Donald Trump για την επιβολή εμπορικών περιορισμών σε άλλες χώρες. Η ΕΕ επλήγη επίσης από την επιβολή εισαγωγικών δασμών στις ΗΠΑ για τον χάλυβα και το αλουμίνιο. Η κατάσταση κλιμακώθηκε ακόμα περισσότερο μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

"Εάν οι ευρωπαίοι εταίροι μας δηλώσουν κατηγορηματικά τη θέση τους, θα μπορούσαμε σίγουρα να δούμε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουμε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα για οικονομικούς διακανονισμούς, όπως πληρωμές για αγαθά και υπηρεσίες, τα οποία σήμερα υπόκεινται συχνά σε περιορισμούς", δήλωσε ο Σιλουανόφ στην Αγία Πετρούπολη Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.

Ο Σιλουάνόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία ήδη αναπτύσσει τη χρήση εθνικών νομισμάτων σε διακανονισμούς με τους εμπορικούς της εταίρους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail