Μακεδονία του προφήτη Ηλία;


Η ονομασία «Ιλιντένσκα Ματσεντονίγια», ως πρόταση της τελευταίας στιγμής, επαναφέρει από την πίσω πόρτα τον «ιστορικό προσδιορισμό» της Σκοπιανής ψευτο-Μακεδονίας.

 
Αυτό το κάνει προσδιορίζοντας επιπλέον χρονικά την καταγωγή της ονομασίας «Νέα Μακεδονία» (Nova Macedonija), ονομασίας που άρεσε και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζουμε πως το πρόβλημα με τη «Νέα Μακεδονία» ήταν ότι δεν άφηνε ...χώρο για την «παλιά (αρχαία) Μακεδονία».

O αμιγώς “ιστορικός” προσδιορισμός στην ονομασία καλύπτει εξ ορισμού ολόκληρο το σήμερινό έδαφος της «γεωγραφικής» Μακεδονίας.

Τώρα λοιπόν έρχεται η «Μακεδονία του Ίλιντεν» να μεταφέρει το χρονικό ωρόσημο της ...γένεσης του Μακεδονικού «έθνους-κράτους» των Σκοπίων, 90 χρόνια πιό πίσω.

Αντί δηλαδή η ονομασία να σηματοδοτεί την κήρυξη της «ανεξαρτησίας» των Σκοπίων από τη Γουγκοσλαβία το 1992, η ήμερομηνία, του Ιουλίου 1903, συμπίπτει με την πρώτη «εξέγερση» των Σλαβοφώνων (κυρίως Βουλγάρων) εναντίον της Οθωμανικής κατοχής αλλά ΚΑΙ εναντίον της απόλυτης πλειοψηφίας των γηγενών Ελλήνων στα βιλαέτια Μοναστηρίου και Θεσσαλονίκης.
Είναι λοιπόν τόσο πονηρή και ανθελληνική αυτή η πρόταση ώστε να δικαιολογεί την υποψία πως προήλθε από την «ελληνική πλευρά» του διεθνούς Εθνομηδενισμού.

Πράγματι, οι «συνωστισμένοι» στο ΣΥΡΙΖΑ ελληνόφωνοι εθνομηδενιστές τύπου Λιάκου, Ρεπούση, Κουλούρη, Δραγώνα κλπ. διακηρύσσουν τα τελευταία 15 χρόνια πως η ονομασία της Μακεδονίας ως «έθνους» ανήκει «δικαιωματικά» στους εξεγερθέντες του Ίλιντεν!

Έτσι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως ο ελλαδικός Εθνομηδενισμός υποστηρίζει τα εθνικά δικαιώματα όλων των άλλων, εκτός των Ελλήνων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail