Στη φυλακή κρατά ο σουλτάνος τον Ντεμιρτάς που θα διεκδικήσει την προεδρία πίσω από τα κάγκελα

Freepen.gr - Το ανώτατο ποινικό δικαστήριο της Άγκυρας απέρριψε αίτημα για αποφυλάκιση του προεδρικού υποψήφιου του Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Demirtaş, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για τρομοκρατία το Νοέμβριο του 2016, βρίσκεται ακόμη σε προφυλάκιση. Δεν έχει καταδικαστεί για οποιοδήποτε έγκλημα αναφέρει το turkishminute.com.

Ο βουλευτής του HDP από το Batman, Ayşe Acar και μια ομάδα δικηγόρων στις 15 Μαΐου υπέβαλαν αίτηση στο 19ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας, το οποίο θα δικάσει τον Ντεμιρτάς, για την αποφυλάκισή του εν όψει των προεδρικών εκλογών. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε για τη συνέχιση της φυλάκισης του Κούρδου πολιτικού με το σκεπτικό ότι υπήρχαν επιτακτικοί λόγοι που εμπόδιζαν την απελευθέρωσή του.

Πολλοί, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων του Muharrem İnce, Meral Akşener και Temel Karamollaoğlu, ζητούν την απελευθέρωση του Ντεμιρτάς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ώστε οι εκλογές να μπορούν να διεξαχθούν σε δημοκρατικό περιβάλλον και υπό ίσες προϋποθέσεις για όλους τους υποψηφίους.

Ο Ντεμιρτάς θα απευθύνει έκκληση προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων και θα προωθήσει μια διαδικασία εξομάλυνσης στην Τουρκία. Εάν δεν απελευθερωθεί από τη φυλακή, ο Ντεμιρτάς θα πραγματοποιήσει την εκστρατεία του με μηνύματα που θα αποστέλλονται από τη φυλακή μέσω των δικηγόρων του.

Το γεγονός πάντως ότι ο Ντεμιρτάς φαίνεται να αποσπά ένα ποσοστό που ξεπερνά το 10% δείχνει την αντοχή του HDP και του κουρδικού πληθυσμού απέναντι στις πιέσεις του καθεστώτος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail