Το επικίνδυνο γιογιό της κομματοκρατίαςΓνωστό ήδη στην κλασική Ελλάδα προ κοινής εποχής (ΠΚΕ), το γιογιό ή yo-yo είναι ένα αθώο παιδικό παιχνίδι. Αν και η συμπεριφορά της είναι παρόμοια με το σκαμπανέβασμα ενός γιογιό, η αριστερο-κεντρο-δεξιά κομματοκρατία του ολοκληρωτικού καθεστώτος απολύτου δεσποτισμού είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιγνίδι.

Βάσια Ζαριφοπούλου • Νίκος Γεωργαντζάς

Η ετεροκυβέρνησή μας υπό την κομματοκρατία είναι ένα στημένο παιγνίδι, ώστε κερδισμένη να βγαίνει πάντοτε η κομματοκρατία του δεσποτικού καθεστώτος, ενώ οι χαμένοι είμαστε πάντοτε εμείς, οι άνθρωποι, οι οποίοι πληρώνουμε το υψηλό κόστος αυτού του επικίνδυνου παιχνιδιού, συχνά με την ίδια μας την ζωή. Όσες και όσοι από εμάς παραμένουμε εν ζωή, την παρακολουθούμε να φθίνει, όπως περίπου φθίνει και η παλινδρομική συμπεριφορά του αθώου γιογιό.

Εκείνο που επίσης παρατηρούμε είναι ο θρησκευτικός ενθουσιασμός, με τον οποίον η ‘πάνσοφη’ πλεοψηφία μας εκλέγει –ξανά και ξανά– τα καθεστωτικά ανδρείκελα, που τόσο δόλια μας ετεροκυβερνούν. Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτόν τον ενθουσιασμό;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...