Αόρατες δυνάμεις αποδεκατίζουν με συνοπτικές διαδικασίες τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ

(Photo by AFP)
Freepen.gr - Μια ακόμη μυστηριώδης επίθεση διεξήχθη εναντίον μιας ομάδας τρομοκρατών που βρισκόταν στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας του Ιντλίμπ το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, δύο μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) τραυματίστηκαν σοβαρά αφού άγνωστοι επιτιθέμενοι έριξαν χειροβομβίδες στις θέσεις τους μέσα στην πόλη Ayn Al-Hamra στα περίχωρα Jisr Al-Shughour.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, ωστόσο είναι γνωστό πως ο συριακός στρατός θα κινηθεί για την απελευθέρωση της Jisr Al-Shughour ώστε να διασφαλίζει τη δυτική επαρχία της Λατάκιας.

Αυτές οι μυστηριώδεις επιθέσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με ομάδες όπως η Hay'at Tahrir Al-Sham να υφίστανται βαρέα πλήγματα.

Τέτοιας μορφής χτυπήματα διεξάγονται από το 2016 δίχως να έχει αποσαφηνιστεί ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτά. Έχει γίνει λόγος για ειδικές αποστολές της Χεζμπολάχ αλλά και για χρήση αυτής της μεθόδου από το συριακό στρατό ώστε να αποδυναμώνονται οι κατά τόπους τρομοκρατικές ομάδες. Επίσης στη συγκεκριμένη επαρχία έχουν σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο αρκετές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες τζιχαντιστών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αποδυνάμωσή τους λειτουργεί υπέρ της Συρίας για την οποία δε θα αργήσει ο χρόνος που θα κινηθεί για την πλήρη ανάκτηση της επαρχίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail