Βαθύ ρήγμα μεταξύ Αγκυρας-Ουάσιγκτον: Η Τουρκία δεν είναι χώρα υπό τις διαταγές σας!

Military_Material - pixabay
Freepen.gr - Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, καθώς η τελευταία λέει ότι θα αντιδράσει εάν η Ουάσιγκτον σταματήσει την πώληση αμερικανικών όπλων για την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει ρωσικό στρατιωτικό υλικό. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν "λάθος" και "παράλογη".

"Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις σε εμάς ή προχωρήσουν σε τέτοιο βήμα, η Τουρκία οπωσδήποτε θα αντιδράσει" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu στο CNN Turk. "Αυτό που πρέπει να γίνει είναι οι ΗΠΑ να το αφήσουν πίσω τους".

"Η Τουρκία δεν είναι χώρα υπό τις διαταγές σας, είναι μια ανεξάρτητη χώρα ... μιλώντας σε μια τέτοια χώρα αφ' υψηλού, υπαγορεύοντας τι μπορεί και δεν μπορεί να αγοράσει, δεν είναι σωστή προσέγγιση και δεν ταιριάζει με τη συμμαχία μας", ανέφερε τονίζοντας ότι και οι δύο χώρες αποτελούν μέρος του ΝΑΤΟ.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην Τουρκία, δεδομένου ότι σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα από 100 Lockheed Martin F-35 Joint Strike Fighter Jets ενώ βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την Ουάσιγκτον για την αγορά πυραύλων Patriot.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, ο οποίος στο παρελθόν δήλωσε πως ανησυχεί για την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει τα ρωσικά S-400.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail