Όταν κολλάει το Σύνταγμα και η Δημοκρατία πια δεν μπουτάρει

Όταν κολλάει το Σύνταγμα και η Δημοκρατία πια δεν μπουτάρει (*)

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Άρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Με το άρθρο 4 του Συντάγματος, αυτού που έχουν καταντήσει σουρωτήρι οι μνημονιακές κυβερνήσεις ξεκινάω το άρθρο αυτό. Αφορμή οι απανωτές συλλήψεις πολιτών με την κατηγορία οτι επιτέθηκαν στον Μπουτάρη. Μεγάλο μέρος της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης έχει κινητοποιηθεί και ψάχνουν να ταυτοποιήσουν 15 άτομα τους περισσότερους απο αυτούς με την κατηγορία της διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση.
http://archive.is/nTCx5

Πλημμέλημα δηλαδή. Δικάζουν και καταδικάζουν σε ποινές μερικών μηνών με αναστολή όπως διαβάζουμε εδώ http://archive.is/TVoPe και εδώ http://archive.is/zvntl γιατί φυσικά τόσο προβλέπει ο νομοθέτης και τόσο επιβάλλει η απελπιστική κατάσταση των γεμάτων φυλακών που μπαινοβγαίνουν σα να είναι ξενοδοχεία, σκληροί παραβατικοί.

Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι πιο βαρύ σαν παράπτωμα. Να φτύσεις ενα δήμαρχο που έκανε το λάθος να προκαλέσει με δηλώσεις του μια μερίδα πολιτών ή να σαπίσεις στο ξύλο εναν 90χρονο απλό έλληνα πολίτη και να τον στείλεις στο νοσοκομείο, να ψυχομαχεί για λίγα μόλις ευρώ. Κι όμως για το δεύτερο δε θα γίνει τόσο μεγάλη κινητοποίηση, ούτε θα υπάρξει τόσο μεγάλη σπουδή για την ταυτοποίηση και την τιμωρία των ενόχων.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια πιο σημαντική η ξώφαλτση κλωτσιά ή σφαλιάρα, το σπρώξιμο σε έναν που κατέχει δημόσιο αξίωμα και κρίνεται για τα λόγια και τις πράξεις του απο τον λαό ή το να κάψεις ζωντανούς 3 ανθρώπους και ένα αγέννητο μωρό. Κι όμως για τους τελευταίους δεν καταδικάστηκε και δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς.

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες, βιβλίο ολόκληρο με περιπτώσεις πολύ πιο σοβαρών παραπτωμάτων, κακουργημάτων και όχι πλημμελημάτων που τα θύματα είχαν την ατυχία να μην είναι επώνυμα δημόσια πρόσωπα. ¨Ομως για τις περισσότερες απο αυτές τις περιπτώσεις αν και ήταν πολύ πιο βαριά τα αδικήματα, η κινητοποίηση της πολιτείας ήταν πολύ μικρότερη.

Σε μια πραγματική δημοκρατία και όχι ένα προτεκτοράτο των ξένων δανειστών ολοι οι πολίτες της είναι ίσοι. Δεν υπάρχουν πολίτες α και β κατηγορίας ούτε υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση είτε είσαι πλούσιος είτε φτωχός είτε επώνυμος είτε ο τελευταίος ταπεινός ανώνυμος πολίτης.

Το Σύνταγμα μας, αυτό που ορκίζονται να εφαρμόζουν και να υπηρετούν οι πολιτικοί και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί, ορίζει οτι οι Ελληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου έχει αρχίσει και κολλάει ανεπανόρθωτα σε βασικά και θεμελιώδη του άρθρα και η Δημοκρατία μας πια δεν μπουτάρει...


(*)
Προκύπτει εκ της αγγλικής λέξης boot (με την έννοια, εκκινώ υπολογιστή). Κατά τη διαδικασία της εκκίνησης (μπουτάρισμα) ο Η/Υ διαβάζει τα αρχεία συστήματος του λειτουργικού συστήματος από τον δίσκο εκκίνησης (bootable disk) και φορτώνει το λειτουργικό σύστημα,
http://archive.is/huO8r
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail