Χαμός με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ - Του έκαναν δώρο φτιαγμένη φωτογραφία της Ιερουσαλήμ με τον Τρίτο Ναό στη θέση του Αλ-Ακτσά

Freepen.gr - Νέες εντάσεις γύρω από την Ιερουσαλήμ με τη βοήθεια του Photoshop. Ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντέιβιντ Φρίντμαν κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στην πόλη Bnei Brak από την ορθόδοξη εβραϊκή οργάνωση Achiya, η οποία βοηθά τα παιδιά που πάσχουν από μαθησιακές δυσκολίες, δέχθηκε ένα δώρο που θα το θυμάται για καιρό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια αεροφωτογραφία της Ιερουσαλήμ όπου στη θέση του τεμένους του Αλ-Ακτσά, έχει τοποθετηθεί ο Τρίτος Ναός του Σολομόντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εσχατολογικές προφητείες της Καινής Διαθήκης συνδέονται άμεσα με την ανέγερση του Τρίτου Ναού ο οποίος θα πρέπει να ανεγερθεί στη θέση που βρίσκονταν οι δύο αρχαίοι ναοί και σήμερα υπάρχει το τέμενος.

Η εικόνα του Φρίντμαν δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στον εξαιρετικά ορθόδοξο ιστοχώρο ειδήσεων Kikar Hashabat. Ωστόσο μόλις η αμερικανική πρεσβεία αντελήφθη (ή έτσι υποστήριξε) την κατεργασμένη φωτογραφία, έκανε ένα βήμα πίσω ανακοινώνοντας ότι ο πρσβευτής δεν είχε αντιληφθεί την παραποίηση και πωςήταν βαθιά απογοητευμένος για την πολιτική εκμετάλλευση της περιοδείας του. Επίσης η πρεσβεία των ΗΠΑ αξιώνει από την οργάνωση να ζητήσει συγγνώμη. Η Achiya επανήλθε σημειώνοντας πως "δυστυχώς ολόκληρο το γεγονός παραβιάστηκε από μια φτηνή πολιτική πράξη" και ότι "ο υπεύθυνος υπάλληλος εντοπίστηκε, απολογείται και θα ασχοληθούμε με το θέμα εσωτερικά στον οργανισμό".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail