Αυτά είναι τα υποβρύχια της Ε.Ε. - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα με το δικό της στόλο και τους σιωπηλούς φονιάδες της

φωτο Π.Ν.
Freepen.gr - Ένα ακόμη εξαιρετικό infographic από τον Dr Mitch και το navalanalyses.com στο οποίο παρουσιάζονται τα υποβρύχια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο υποβρύχιος στόλος της ΕΕ αριθμεί 65, εκ των οποίων τα οκτώ (8) πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων (SSBN), 13 πυρηνικά υποβρύχια, 44 υποβρύχια (SSK) με ανεξάρτητο σύστημα πρόωσης (AIP). Υπάρχουν 21 τύποι υποβρυχίων σε υπηρεσία.

Μόνο δύο χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία διαθέτουν πυρηνικά υποβρύχια ενώ υπάρχουν πέντε χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα που έχουν στον στόλο τους υποβρύχια με σύστημα αναερόβιας πρόωσης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μακράν τα μεγαλύτερα υποβρύχια μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών με την κατηγορία Vanguard (SSBN) μήκους 150 μέτρων και εκτοπίσματος κάτι λιγότερο από 16.000 τόνους.

Η Ρουμανία δε διαθέτει πρακτικά υποβρύχιο, καθώς το μοναδικό σκάφος της, το Delfinul, είναι αδρανές από το 1995.

Οι δύο χώρες με τους πολυάριθμους υποβρύχιους στόλους στο Πολεμικό Ναυτικό τους είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα (με 11 σκάφη η κάθε χώρα).

Πατήστε στην εικόνα για πλήρη μεγέθυνση

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail