Τα πάνω κάτω στην Ε.Ε. ετοιμάζεται να φέρει η νέα συμμαχία στην Ιταλία: Να αρθούν άμεσα οι κυρώσεις στη Μόσχα

Freepen.gr - Τα πάνω κάτω ετοιμάζονται να φέρουν στην Ευρώπη το κόμμα των 5 Αστέρων και η Λίγκα του Βορρά της Ιταλίας, αρχής γενομένης με το αίτημα της άμεσης άρσης των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία. Ο συνασπισμός εισήγαγε επίσης άλλες προτάσεις που ενδέχεται να τρομοκρατήσουν ολόκληρη την ΕΕ.

Ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S) και τη Λίγκα του Βορρά αναφέρει ότι η άρση των κυρώσεων στη Ρωσία θα άνοιγε για τη Μόσχα το δρόμο να συμμετάσχει στην επίλυση των περιφερειακών κρίσεων που έπληξαν τη Μέση Ανατολή.

Ενώ προσδιορίζει τις ΗΠΑ ως «προνομιούχο σύμμαχο», το έγγραφο υπογραμμίζει την εκ νέου δέσμευση με τη Ρωσία ότι «δεν πρέπει να θεωρείται απειλή αλλά ως οικονομικός και επιχειρηματικός εταίρος». Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το κείμενο "είναι σκόπιμο να τερματιστούν αμέσως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, ώστε να μπορέσει να αναλάβει το ρόλο του στρατηγικού διαμεσολαβητή για την επίλυση περιφερειακών κρίσεων (στη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη)".

Συνεχίζοντας, ο συνασπισμός αποκαλεί τη Ρωσία "δυνητικό εταίρο για το ΝΑΤΟ και για την ΕΕ" και υπογραμμίζει ότι υπάρχουν και άλλες πιο μεγάλες απειλές στο «νότιο μέτωπο» της Ευρώπης, με αναφορά στον «ισλαμικό εξτρεμισμό, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και τις επακόλουθες εντάσεις μεταξύ περιφερειακών δυνάμεων".

Ως εκ τούτου, η Ιταλία, της οποίας η εξωτερική πολιτική θα επικεντρωθεί στα εθνικά συμφέροντα, "θα πρέπει να εμβαθύνει τη συνεργασία της με άλλες χώρες που δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία", υποστηρίζει το πρόγραμμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail