Νέα εξυπνάδα του Τσίπρα σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό στο Πρωτομπαγιάτικο μήνυμά του

Αναφέρει στο πρωτομ(π)αγιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός: «Περνάμε σε μια νέα εποχή κανονικότητας, που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε ξανά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, βάζοντας στο επίκεντρο τον εργαζόμενο. Με την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Του Στρατή Μαζίδη

Όπως έχει τονίσει και ο Γιώργος Ρωμανιάς, η παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει με νόμους την ανάπτυξη. Ομοίως και τώρα προϊδεάζει για την αύξηση των κατώτατων μισθών και των συλλογικών συμβάσεων.

Σε όσους έχουμε περάσει από την ιδιωτική αγορά εργασίας, καταλαβαίνουμε ότι όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις ή νομίζουν πως σε μια εποχή όπως η σημερινή, η ανάπτυξη και οι μισθοί ορίζονται δια νόμου, μάλλον δεν έχουν εργαστεί ποτέ.

Το πρόβλημα δηλαδή του κατώτατου μισθού είναι νομοθετικό; Είναι απλά θέμα μιας ψηφοφορίας; Διότι νόμιζα πως είναι και ζήτημα των εκατοντάδων χιλιάδων λουκέτων, των χρημάτων που αντί να μένουν στην τσέπη μας, τα στραγγίζει το κράτος για να συντηρεί το δημόσιο και τους πρόωρα συνταξιούχους.

Σε μια εποχή όπου δεν υπάρχει σάλιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τους κατώτατους μισθούς. Με άλλα λόγια να αυξήσει τα έξοδα όλων όσων ακόμη απασχολούν κόσμο. Το αποτέλεσμα; Θα οδηγήσουν περισσότερο κόσμο στα ταμεία του ΟΑΕΔ κι από εκεί στην ανυπαρξία, διότι αυτές οι αυξήσεις από κάπου αλλού θα κοπούν.

Αν θες πραγματικά να αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί, τότε απελευθερώνεις την ιδιωτική οικονομία από όλα όσα την έχεις φορτώσει. Τότε θα αρχίσουν κάποια πράγματα να μπαίνουν πάλι σε σειρά ώστε σε στέρεο έδαφος να μπορέσουν να αυξηθούν οι μισθοί δίχως να προκληθεί θύελλα απολύσεων.

Χορτάσαμε από πρωτομπαγιάτικα μηνύματα ανθρώπων που δεν έχουν ξυπνήσει ποτέ το πρωί να πάνε στη δουλειά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail