Το αρχαιότερο ελληνικό εύρημα στη Σλοβακία - Παντού βρίσκεις ίχνη της Ελλάδας


Όπως γράφει η εφημερίδα "Τhe Slovac Spectator" αρχαιολόγοι στη Σλοβακία βρήκαν σε ένα κέλτικο βωμό το αρχαιότερο ελληνικό εύρημα στη χώρα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Πρόκειται για επωμίδες που ήταν μέρος του μπροστινού μέρος μιας πανοπλίας ενός Έλληνα πολεμιστή. Πρόκειται για το αρχαιότερο ελληνικό καλλιτεχνικό κειμήλιο που βρέθηκε στη Σλοβακία δήλωσε ο βοηθός διευθυντή του σλοβακικού αρχαιολογικού ινστιτούτου στη Νίτρα, Κarol Pieta στο πρακτορείο Si.
https://m.smedata.sk/api-media/media/image/spectator/7/32/3296357/3296357.jpeg?rev=2
To κειμήλιο κατασκευάστηκε στην ελληνική αποικία του Τάραντα στην νότια Ιταλία τον 4αιώνα π.Χ. Σε σλοβακικό έδαφος βρέθηκε περίπου 100 χρόνια αργότερα. Σύμφωνα με μια υπόθεση οι Κέλτες έκλεψαν το κειμήλιο από το ιερό των Δελφών που λεηλάτησαν κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. Στην πανοπλία παρουσιαζόταν ο μύθος της Αμαζονομαχίας όπως αποκαλύφθηκε μετά από ψηφιακή ανάλυση των μικρών κομματιών των επωμίδων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail