Βλέπουν εφιάλτες στην Αγκυρα - «Η πτώση της λίρας είναι διεθνής συνομωσία για να πέσει ο Ερντογάν!»

Freepen.gr - Ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος, Ιμπραχίμ Καλίν χαρακτήρισε την πτώση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου τεχνητή και φουσκωμένη δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η τουρκική λίρα έφθασε σε χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου την Τετάρτη λόγω ανησυχιών για τον επίμονο πληθωρισμό αλλά την παρεμβατική πολιτική στις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας. Η πτώση του τουρκικού νομίσματος έρχεται πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στις 24 Ιουνίου όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η οικονομία είναι το νούμερο ένα ζήτημα για τους ψηφοφόρους.

Κυβερνητικοί υποστηρικτές υποστηρίζουν πως η πτώση της λίρας οφείλεται σε μια διεθνή συνωμοσία εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά την Τουρκία από το 2003.

"Σήμερα και αύριο, όλοι οι οικονομικοί θεσμοί, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε η οικονομία να ανακουφιστεί καθώς επίσης η ισοτιμία με το δολάριο. Επειδή αυτή η άνοδος δεν είναι φυσική, είναι τεχνητή και φουσκωμένη", ανέφερε σύμφωνα ε το Anadolu ο Καλίν στο Best FM.

"Η τουρκική οικονομία είναι ισχυρή, αν ήταν αδύναμη, θα είχε καταρρεύσει αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου", πρόσθεσε ο Καλίν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail