Υποκριτές Γερμανοί! Ο Μεσούτ Οζίλ σας πείραξε

Μεζούτ Οζίλ και Ιλκάι Γκιουντογάν! Δύο ποδοσφαιρικοί αστέρες της εθνικής Γερμανίας, με τουρκικές «ρίζες», έκαναν το «λάθος» να φωτογραφηθούν - και μάλιστα χαμογελαστοί - δίπλα στον αυταρχικό «σουλτάνο» της Άγκυρας, ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολο προεκλογικό αγώνα. 


Στα γερμανικά ΜΜΕ δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν όχι μόνο την αυστηρή επίπληξη των δύο ποδοσφαιριστών, που δεν έμαθαν ποτέ τον γερμανικό εθνικό ύμνο, αλλά ακόμα και την απομάκρυνσή τους από την εθνική Γερμανίας ενόψει μουντιάλ. 

Όπως αναμένονταν, το ζήτημα «πολιτικοποιήθηκε» αμέσως, ενώ στο θέμα ένοιωσε την ανάγκη να εμπλακεί και η καγκελάριος Μέρκελ, ο εκπρόσωπος της οποίας μίλησε για ενέργεια που «προκαλεί ερωτήματα και προσφέρεται για παρεξηγήσεις».

Όπως συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις η υποκρισία περισσεύει. Οι μεν «ενσωματωμένοι» στη γερμανική κοινωνία ποδοσφαιριστές δεν κρύβουν, όπως άλλωστε και πολλές χιλιάδες άλλοι «ενσωματωμένοι» και «επιτυχημένοι» Τούρκοι της Γερμανίας, ότι η περίφημη - και κοστοβόρα - «ενσωμάτωση» στην χώρα υποδοχής χωλαίνει, ιδιαίτερα όταν η «καρδιά» χτυπά υπερήφανα για την «Μητέρα Πατρίδα». 

Όμως, χειρότερη είναι η μερκελική υποκρισία, καθώς δεν πάει πολύ καιρός (Οκτώβριος 2015) που η ίδια η καγκελάριος δεν είχε κανένα πρόβλημα να μετατραπεί σε λαμπερό προπαγανδιστικό «αστέρα» στην υπηρεσία του Ερντογάν, ενώ δεν έχει και κανέναν πρόβλημα να στηρίζει τον εξοπλισμό της Τουρκίας με γερμανικά όπλα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail