Καταιγιστικές εξελίξεις - Η Τουρκία ανακαλεί τους πρεσβευτές της σε Τελ Αβίβ και Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις

Protesters rally against the relocation of U.S. embassy to Jerusalem in Taksim, Istanbul on May 14, 2018. (AA Photo)
Freepen.gr - Η Τουρκία στις 14 Μαΐου κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το θάνατο τουλάχιστον 55 Παλαιστινίων καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά μήκος των συνόρων της Γάζας και ανακάλεσε τους πρεσβευτές της στις ΗΠΑ και το Ισραήλ για διαβουλεύσεις.

"Η Τουρκία έχει ανακαλέσει τους πρεσβευτές από το Τελ Αβίβ και την Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις", δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπέκιρ Μπόζνταγ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

"Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως Αιματηρή Δευτέρα για τους μουσουλμάνους και τις ισλαμικές χώρες", δήλωσε ο Μποζντάγ, προσθέτοντας ότι "οι ΗΠΑ παραβίασαν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, ανοίγοντας την πρεσβεία του στην Ιερουσαλήμ".

"Δηλώνουμε τριήμερο εθνικό πένθος, ξεκινώντας αύριο [σήμερα 15/5/18] , για να είμαστε αλληλέγγυοι με τους παλαιστίνιους αδελφούς μας", δήλωσε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος σε φοιτητές στο Λονδίνο.  "Το Ισραήλ είναι ένα τρομοκρατικό κράτος", επανέλαβε ο πρόεδρος μιας χώρας που έχει πραγματοποιήσει δύο εισβολές και διατηρεί κατοχικό στρατό στην Κύπρο αλλά πλέον και τη Συρία συνεργαζόμενος εκεί με τρομοκρατικές ομάδες που παρουσιάζονται ως "μετριοπαθής" αντάρτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail