Του εξόρυξαν τους οφθαλμούς με κουτάλι γιατί ήθελε να παντρευτεί - «Είδα το πρώτο μάτι μου να κρέμεται, παρακαλούσα τον πατέρα μου σταματήσει»

Freepen.gr - Ο Αμπντουλ Μπατσί, 22 ετών, από το χωριό Νασιραμπάντ στην επαρχία Μπαχουσιστάν του Πακιστάν, έζησε μαρτυρικές στιγμές ενώ ονειρευόταν τη χαρά του. Συγκεκριμένα ζήτησε από την οικογένειά του να πάνε στο χωριό της κοπέλας με την οποία συνδέεται για να τη ζητήσει σε γάμο. Αντ'αυτού όμως κατέληξε δεμένος με τον πατέρα και τέσσερα από τα αδέρφια του να του βγάζουν τα μάτια από τις κόγχες με κουτάλι. Τη μητέρα του την κλείδωσαν σε άλλο δωμάτιο για να μην μπορέσει να παρέμβει.

Ο Αμπντουλ Μπατσί, ο οποίος επί του παρόντος νοσηλεύεται στο Jinnah Post Graduate Medical Center στο Καράτσι, δήλωσε: «Είπα στον πατέρα μου και τους αδελφούς μου ότι θέλω να παντρευτώ ένα κορίτσι με το οποίο έχω σχέση. Ο πατέρας μου συμφώνησε αρχικά. Αλλά, τρεις ώρες αργότερα, κλείστηκα σε ένα δωμάτιο από τον πατέρα μου και τέσσερις αδελφούς, όπου με έδεσαν σε ένα κρεβάτι και άρχισα να βγάζουν τα μάτια μου. Συνέχισα να τους φωνάζω τι κάνουν; Αλλά δεν άκουσαν τα λόγια μου». Και συνεχίζει την τραγική εξιστόρηση:

«Ο πατέρας μου χρησιμοποίησε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να βγάλει το πρώτο μου μάτι. Είδα το μάτι μου να κουνιέται έξω από την κόγχη. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να κόψει τις φλέβες. Όταν αφαιρούσαν το πρώτο μου μάτι, τους ζήτησα να με αφήσουν. Αλλά δεν με άκουσαν καθόλου και αφαιρέσαν και το άλλο. Αφού τελείωσαν, τους παρακαλούσα να με σκοτώσουν, αλλά απάντησαν ότι θέλουν να είμαι παράδειγμα για άλλα αγόρια στο χωριό». 

Οι γείτονες ενημέρωσαν μερικά από τα άλλα αδέλφια του Αμπντουλ Μπατσί σχετικά με το περιστατικό, που έσπευσαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Αφού μεταφέρθηκε σε ειδικό νοσοκομείο στο Καράτσι, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να δει ξανά.

Ο αδελφός του Abdul Gaffar, 24 ετών, ο οποίος δεν συμμετείχε στην επίθεση, δήλωσε: «Δεν ήμουν στο σπίτι όταν συνέβη το περιστατικό. Έλαβα μια κλήση από το γείτονά μου ότι "κάτι άσχημο συμβαίνει στο σπίτι σας". «αμέσως έσπευσα στο σπίτι και ήμουν σοκαρισμένος βλέποντας τον αδελφό μου να κλαίει από τον πόνο. Δεν είχαμε λεφτά στο σπίτι. Μερικοί φίλοι και γείτονες μας βοήθησαν με 35.000 ρουπίες (£ 224). Τον πήραμε σε ένα νοσοκομείο στο Quetta όπου οι γιατροί μας είπαν ότι αν τον πάμε αμέσως στο Καράτσι, μπορεί ίσως το ένα του μάτι να σωθεί. Αλλά οι γιατροί στο νοσοκομείο Jinnah στο Καράτσι μας είπαν ότι δε θα μπορέσει να δει ξανά».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail