Μυστικές συνομιλίες Ιράν-Ισραήλ σε ξενοδοχείο της Ιορδανίας - Τι συμφωνήθηκε για το Γκολάν

Syrian government forces shell a rebel-held neighbourhood in Daraa last week (AFP)
Freepen.gr - Το Ιράν και το Ισραήλ συμμετείχαν σε έμμεσες διαπραγματεύσεις αυτό το Σαββατοκύριακο σχετικά με την κατάσταση στη νοτιοδυτική Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας  της Σαουδικής Αραβίας Elaph.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ιράν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μετάσχει στη νοτιοδυτική Συρία στην ενδεχόμενη μάχη της Νταράα μεταξύ Συριακών δυνάμεων και ομάδων τρομοκρατών, ενώ το Ισραήλ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παρέμβει σε μάχες κοντά στο Γκόλαν ή στα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας, εφόσον δεν εμπλακούν η Χεζμπολάχ και ιρανικά στρατεύματα.

Για τις διαπραγματεύσεις, ο Πρεσβευτής του Ιράν, ο Mostafa Moslehzadeh, παρέμεινε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με ιρανικό προσωπικό ασφαλείας, δίπλα σε ένα δωμάτιο ανώτερων στελεχών της ισραηλινής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή επικεφαλής της Mossad, αναφέρει η Elaph.

Ιορδανοί υπάλληλοι λειτούργησαν ως μεσολαβητές, μεταφέροντας μηνύματα μεταξύ των δύο δωματίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ένας συμμετέχων δήλωσε στην Elaph ότι οι Ιρανοί "κατέληξαν σε μια γρήγορη συμφωνία" ότι οι δυνάμεις τους δε θα επέμβουν στην πιθανή μάχη κοντά στα Γκολάν και τα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας, εκπλήσσοντας τους Ισραηλινούς εκπροσώπους.

Η Νότια Συρία και συγκεκριμένα η Νταράα αναμένεται να είναι το επόμενο κέντρο της προσοχής καθώς όπως ήδη σημειώσαμε νωρίτερα στη Freepen.gr υπήρξε συνάντηση Ρωσο-συριακής αντιπροσωπείας με αντιπροσώπους των εκεί ισλαμιστών.

Η πορεία των γεγονότων θα επιβεβαιώσει ή όχι το δημοσίευμα της Elaph.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail