Πρόεδρος Βουλγαρίας: Χρειαζόμαστε την «βουλγαρική ροή»- άμεση προμήθεια ρωσικού αερίου μέσω του Εύξεινου Πόντου

«Η Βουλγαρία χρειάζεται άμεση προμήθεια ρωσικού αερίου μέσω του Εύξεινου Πόντου. Αυτή η οδός παράδοσης θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ενεργειακής ασφάλειας και αποτελεσματικότητας όχι μόνο για τη Βουλγαρία αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από: echedoros-a.gr

Αυτό δήλωσε την Τρίτη, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, πριν από την πτήση του στη Ρωσία και τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, νομίζω ότι η Βουλγαρία χρειάζεται άμεση προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Εύξεινου Πόντου. Ας την ονομάσουμε «βουλγαρική ροή» [Български поток]. Η προσέγγιση αυτή υπαγορεύεται από την κοινή λογική και την απαίτηση για την ενεργειακή ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, όχι μόνο για τη Βουλγαρία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του Βούλγαρου προέδρου που δεν συνάδουν πάντοτε με τις θέσεις της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, προκάλεσαν σύγχυση στην βουλγαρική πολιτική σκηνή.

«Η λογική επιλογή της Βουλγαρίας είναι η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου απευθείας από τη Ρωσία και η διοχέτευση του μέσω του βουλγαρικού εδάφους στην Ευρώπη», πρόσθεσε- σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Μπλιτζ’.


(Στοιχεία από blitz.bg)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...