Δε χέ...στηκε μόνο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τους γενοκτονημένους Έλληνες


Τα θύματα της γενοκτονίας στον Πόντο, τη Μικρα Ασία και την Ανατολική Θράκη χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες για να αναγνωρίσει η Ελληνικη Βουλή τη γενοκτονία τους ενώ υπάρχουν ακόμα και σήμερα ευαίσθητοι ανθρωπιστές που θεωρούν ότι ο Κεμάλ άρχισε να γενοκτονά τους γηγενείς χριστιανικούς πληθυσμούς οργανωμένα από το 1914 γιατί θύμωσε που το 1919 αποβιβάστηκε ο ελληνικός στρατός στη Σμύρνη.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

1955 - Πογκρόμ εναντίον των ελλήνων της Πόλης. Η αρχή του τέλους της ελληνικής παρουσίας στην Κωσταντινούπολη μας έπεφτε μακριά για να ασχολήθουμε.

1974 - Τουρκική εισβολή στην Κύπρο που οδηγεί στην κατάληψη του 37% του νησιού και μετατρέπει 200.000 Ελληνοκύπριους σε πρόσφυγες στην πατρίδα τους. Δεν ήταν Παλαιστίνιοι για να απασχολήσουν τους ευαίσθητους. Ενώ δε δίστασαν ακόμα και να διαλύσουν συγκεντρώσεις που γινόνταν για προσπάθεια ενημέρωσης των δεινών που περνούσαν οι Βορειοηπειρώτες από το κουμμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα όπως αυτή το 1989 στο αμφιθέατρο της Ιατρικής σχολής στο Γουδί.

Αριστεριστές από αυτούς που καταδικάζουν τη βία στον Μπουτάρη, επιτέθηκαν στους φοιτητές που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ενώ φώναζαν συνθήματα τύπου "τα αλβανικά σύνορα θα φτάσουν ως τη Λαμία". Δε χέ...κε μόνο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τους δολοφονημένους Έλληνες. Η πολιτική εξουσία, οι ψευτοπατριώτες και οι ανθρωπιστές μια ζωή χ...σμενους τους είχαν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail