«Είναι απαράδεκτο το αίτημα της Ελλάδας για ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό ενωμένο σε μία λέξη!»

Ο πρόεδρος του ιδρύματος της Ακαδημίας Επιστημών των Σκοπίων (МАНУ), Τάκι Φίτι, πιστεύει ότι στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας, δεν πρέπει να συζητείται μια λύση με όνομα για κάθε χρήση (erga omnes).


Ο Φίτι παρουσίασε τις απόψεις της Ακαδημίας σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα που σχετίζονται με τη διαδικασία επίλυσης της διαφωνίας του ονόματος, το νόμο για τις γλώσσες, τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και τις προοπτικές ανάπτυξης του υψηλότερου επιστημονικού ιδρύματος των Σκοπίων.

Ο Φίτι, επεσήμανε ότι εάν αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας, η Ακαδημία δεν θα έχει πλέον το ίδιο όνομα, δηλαδή «Μακεδονική», όπως και άλλα ιδρύματα που έχουν τον όρο «Μακεδονικός/ή» στο όνομά τους.

«Είναι απαράδεκτο το αίτημα της Ελλάδας για ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό ενωμένο σε μία λέξη», είπε ο Φίτι.

(Στοιχεία από republika.mk, focus-news.net)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...