Τι κάθεσαι και περιμένεις; Δώσε ιθαγένεια Αλέξη στο "προσφυγόπουλο" με το μαχαίρι

Θα διαβάσατε και πολλοί θα σοκαριστήκατε με την είδηση και τις φωτογραφίες του 28 χρονου Αιγύπτιου που προσπαθούσε με μαχαίρι να σφάξει τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ομως αυτό δεν είναι το πιο σοκαριστικό στην ιστορία. Ο συγκεκριμένος είχε έρθει ως παράνομος πρόσφυγας-μετανάστης (αλήθεια τι πόλεμος γίνεται στην Αίγυπτο) άγνωστο πότε ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 τον συνέλαβαν στην Καλαμάτα για παράνομη είσοδο και παραμονή στην χώρα.

21 χρονών τότε, σε μια κοινωνία που είχε ήδη χτυπηθεί απο τα μνημόνια και πολλοί κάτοικοι της έφευγαν στο εξωτερικό για να βρούν δουλειά, όχι όμως ο συγκεκριμένος. Αυτός ήρθε και βρήκε δουλειές. Τι δουλειές;
Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.
Στις 4 Ιουλίου του 2012 λήστεψε στο κέντρο της Αθήνας έναν Έλληνα, καρφώνοντάς του μία χρησιμοποιημένη σύριγγα στο χέρι για να του αρπάξει 25 ευρώ που είχε στην τσέπη. Τότε συνελήφθη και του είχε επιβληθεί 8 έτη κάθειρξη όμως αποφυλακίστηκε στις 16 Ιουλίου του 2015 με περιοριστικούς όρους.

Στις 7 Νοεμβρίου 2015 αποπειράθηκε να βιάσει μία Ελληνίδα στο κέντρο της Αθήνας. Συλλαμβάνεται, καταδικάζεται και φυλακίζεται στις Φυλακές Γρεβενών, απ’ όπου αποφυλακίζεται εκ νέου με περιοριστικούς όρους στις 19 Ιουνίου 2017και αμέσως μετά την αποφυλάκισή του πηγαίνει στην Καλαμάτα, όπου στις 21 Αυγούστου πριν περίπου 20 ημέρες δηλαδή, αποπειράθηκε να βιάσει μία Γαλλίδα τουρίστρια.

Αλλά και πάλι δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, έπρεπε να αποθρασυνθεί και να κλέβει ότι έβρισκε μπροστά του, ενα απόγευμα μπροστά σε όλη την Καλαμάτα, για να αποφασίσουν μετά απο εγκλήσεις των κατοίκων οι αστυνομικοί να τον συλλάβουν. Και τότε απτόητος βγάζει μαχαίρι για να σφάξει όποιον επιχειρήσει να τον συλλάβει.

Προσέξτε λοιπόν, ενας αλλοδαπός παραβατικός, μπαίνει παράνομα στη χώρα απο το 2011, μπαινοβγαίνει στις φυλακές έχοντας συμπαραστάτες κάθε φορά τους αλληλέγγυους που κατακεραυνώνουν ως φασίστα και ναζί, όποιον ψελλίζει το αυτονόητο, οτι πρέπει μετά τη φυλάκισή του να απελαθεί το "καημένο το προσφυγόπουλο" που είναι "καλοδεχούμενο".

Φυσικά η πολιτεία του ΓΑΠ, των Σαμαροβενιζέλων και των Συριζανέλ, σφυρίζει αδιάφορα και δεν πράττει το αυτονόητο, ισόβια απέλαση των παραβατικών μετά την έκτιση της ποινής τους.

Μην απορήσετε αν ώς επιβράβευση της δραστηριότητάς του, με τις νέες διαδικασίες εξπρές του δώσουν την ελληνική ιθαγένεια. Κι αν μαχαιρώσει κάποιον ομοεθνή του μετά , θα ουρλιάζουν οι αλληλέγγυοι, "φασίστας έλληνας πήγε να σφάξει προσφυγόπουλο...".

Ούτε πάλι αν τον προσεγγίσουν φανταμενταλιστές ισλαμιστές και βγεί να σφάζει με χατζάρα κατοίκους. Τότε θα πουν φυσικά οτι ήταν κάποιος "έλληνας με ψυχολογικά προβλήματα".

Δεν είμαστε πια Ελλάδα είμαστε η χώρα του Ιονέσκο και το κακό είναι οτι τον παραλογισμό αρχίζουν πολλοί να τον αποδέχονται σαν πραγματικότητα και σαν κανονικότητα.

http://www.pronews.gr/koinonia/631038_profylakistike-o-aigyptios-stin-kalamata-eihe-katadikasthei-paliotera-gia-listeies

https://www.thepressroom.gr/ellada/sesimasmenos-aigyptios-gia-listeies-kai-apopeires

http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/883264/fotografies-sok-aigyptios-maxaironei-astynomiko-stin-kalamata

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/3579801/egiptios-epitethike-me-macheri-se-astinomikous-stin-kalamata
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail