Έσεις έχετε το προνόμιο του φλέγματος και της απάθειας για να παρατηρείτε την εθνική προδοσία χωρίς να φλογίζεστε;


Παραμερίζουμε συχνά την επικαιρότητα για χάρη της ώριμης εποπτείας. Ομως η ώριμη τούτη εποπτεία είναι υποχρεωμένη να θυσιάσει μια πολυσήμαντη στιγμή του αδιάλειπτου γίγνεσθαι και αδιαφορεί για το χάσμα που τη χωρίζει από την αφετηρία της πραγματικότητας.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Και τούτο το χάσμα είναι μια αλυσίδα από στιγμές που επηρεάζουν αποφασιστικά την εξέλιξη της Ιστορίας, που πλήττουν την εθνική μας αξιοπρέπεια με τον πλέον βάναυσο τρόπο.

Πάντα, βέβαια, υπάρχουν επιχειρήματα και δικαιολογίες που αναπτύσσονται από τους πολιτικούς που αποφασίζουν εν ονόματι ενός λαού που βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση, όχι μόνο για το θέμα της ονοματολογίας των Σκοπίων και άλλων "πύρινων" εθνικών θεμάτων αλλά και γενικότερα για όσα για χρόνια εγκλωβίζεται στην παραμυθία της πολιτικής.

Το αληθινό δράμα της ζωής του σύγχρονου Ελληνα είναι ότι η σκέψη του περπάτησε με βήμα πολύ νωθρό και η φωνή του πνεύματος επέμενε στις νόμιμες προθεσμίες για να ακουστεί.

Αν ποτέ κατορθώσουμε να υπερνικήσουμε την επιπολαιότητα που μας κρατεί δέσμιους απέναντι της πραγματικότητας, θα υπάρξει ίσως ο τρόπος να συνδεθούμε αμεσότερα με ότι απόμεινε, ιδιαίτερα στα τελευταία "πέτρινα χρόνια" των ραγδαίων γεγονότων, σε απόσταση από την ψυχική μας δεκτικότητα και την εθνική μας ευαισθησία.

Η πολυτέλεια της απάθειας, της αναμονής, της σιωπής ή και της σύγχυσης, δεν είναι για τους καιρούς που διανύουμε, όπου η ανάγκη μιας αδιάλειπτης τριβής της συνείδησής μας με την Ιστορία που πλάθεται, μας επιβάλλεται σαν προυπόθεση ενέργειας και ζωής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail