Η σφαγή των Κούρδων στο Ντερσίμ αποτους Τούρκους που ποτέ δεν σταμάτησαν να σκοτώνουν γηγενείς

1937. Οι Κούρδοι στο Ντερσίμ επαναστατούν. Βασικός λόγος ήταν η επιβολή της τουρκοποίησης από τον Κεμάλ που τόσο θαυμάζουν οι ανθρωπιστές. Για να κατασταλεί η εξέγερση δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνα ένα από τα οποία πιλόταρε και η κόρη του Κεμάλ απέναντι σε πολίτες της δήθεν τουρκικής δημοκρατίας.

Μελίνα Κονταξή

Ο ηγέτης της εξέγερσης Seyt Riza έκανε το λάθος να εμπιστευτεί την τουρκικές αρχές και να προσέλθει για υποτιθέμενες ειρηνευτικές συνομολίες. Τελικά τον συνέλαβαν και τον κρέμασαν. Τα θύματα σύμφωνα με διάφορες εκδοχές ήταν από 7,5 ως 40 χιλιάδες. 

Οι Τούρκοι ποτέ δεν σταμάτησαν να σκοτώνουν τους γηγενείς που αρνούνταν να τουρκοποιήθουν και ούτε θα σταματήσουν να καταπιέζουν και να εξοντώνουν εντός και εκτός σύνορων. Έλληνες, Άρμένιοι, Ασσύριοι, Κούρδοι τα αδικαίωτα θύματα που ακόμα περιμένουν τη λογοδοσία για τις γενοκτόνιες και τις εθνοκαθάρσεις που υπέστησαν και εξακολουθούν να υπόκεινται οι Κουρδοι ενώ οι Έλληνες της Κύπρου περιμένουν ακόμα την απελευθέρωση των κατεχομένων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail