Έξαλλοι στη Γαλλία με τις δηλώσεις του Τραμπ για τη σφαγή στο Μπατακλάν

Walkerssk / pixabay
Freepen.gr - Σε μια ομιλία στο National Rifle Association (NRA) την Παρασκευή, ο Trump μίλησε για το μακελειό του Παρισιού το 2015 υποστηρίζοντας πως αν οι πολίτες είχαν οπλισθεί «θα ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία».

Η γαλλική κυβέρνηση άσκησε την πιο σκληρή κριτική της για τον Trump από τότε που ανέλαβε καθήκοντα και ένας υπουργός παρότρυνε τον ηγέτη να ζητήσει συγγνώμη, τη στιγμή που ο πρόεδρος Emmanuel Macron ενίσχυσε τους διμερείς δεσμούς μετά την επίσκεψη στο Λευκό Οίκο.

"Η Γαλλία εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για τα σχόλια του Προέδρου Trump σχετικά με τις επιθέσεις του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου 2015 και ζητά να γίνει σεβαστή η μνήμη των θυμάτων", δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωση.

"Η Γαλλία είναι υπερήφανη που είναι μια χώρα στην οποία η απόκτηση και η μεταφορά πυροβόλων όπλων ρυθμίζεται αυστηρά".

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι ελπίζει πως ο Trump "θα επανέλθει στα λόγια του και θα εκφράσει τη λύπη του".

"Τα σχόλιά του είναι συγκλονιστικά και δεν αξίζουν στον πρόεδρο της μεγαλύτερης υπερδύναμης στον κόσμο", ανέφερε ο Le Maire στην τηλεόραση BFM την Κυριακή.

Άλλοι Γάλλοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου του Παρισιού, δήλωσαν την έκπληξή τους με τα σχόλια του Trump.

«Είχαν το χρόνο τους και τους πυροβόλησαν ένα προς ένα. Μπουμ! Ελα εδώ. Μπουμ! Ελα εδώ. Μπουμ!", είπε ο Trump, χειρονομώντας αντίστοιχα με τα χέρια του.

Ο τ. Πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande χαρακτήρισε τις παρατηρήσεις του Trump "επαίσχυντες" και "άσεμνες".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail