Να πούμε μερικές σκληρές αλήθειες για το Ισραήλ και τη Γάζα;

Οι εικόνες των τελευταίων 24ωρων στη Λωρίδα της Γάζας είναι τρομακτικές. Αυτός όμως είναι ο πόλεμος. Τρομακτικός και θανατηφόρος. Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει σε πρώτο χρόνο είναι γιατί ο αμετροεπής πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε σε μια ταραγμένη περίοδο για τη Μέση Ανατολή να προβεί σε αυτήν την κίνηση γνωρίζοντας πολύ καλά τι θα επακολουθούσε.

Του Στρατή Μαζίδη

Το δεύτερο είναι ότι για μια ακόμη φορά χρησιμοποιούνται ως πολεμικό όπλο τα παιδιά. Στη Συρία τα βλέπουμε συνήθως να πρωταγωνιστούν σε ψευδείς ειδήσεις τρομοκρατών και φιλοτρομοκρατικών οργανώσεων. Στη Λωρίδα της Γάζας έχουν άλλη χρήση. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι οι 15χρονοι, παθιασμένοι κ.ο.κ. βρέθηκαν στην οριογραμμή, το βρέφος των 10 μηνών που σκοτώθηκε, τι δουλειά είχε εκεί; Είναι φυσιολογικό; Οι ανδρείοι βάζουν τα παιδιά μπροστά ή οι δειλοί; Όποτε πολέμησε η Ελλάδα έστειλε βρέφη και νήπια μπροστά στα όπλα;

Είναι σαφές ότι η εξτρεμιστική Χαμάς έστειλε τα παιδιά μπροστά για να σκοτωθούν. Κι αυτό καθιστά το θάνατό τους ακόμη πιο τραγικό.

Από εκεί και πέρα ξεχνάμε κάτι. Ότι η περιοχή αυτή είναι διαφιλονικούμενη. Όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά από την αρχαιότητα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δύο σημεία σταθμοί. Το πρώτο η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, όπως μάλιστα προφητεύεται στην Καινή Διαθήκη. Είτε καλώς είτε κακώς αυτό αποφασίστηκε. Το δεύτερο είναι ο πόλεμος του 1967. Ο ποιος; Ο πόλεμος. Στον πόλεμο συνήθως κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Το Ισραήλ κέρδισε. Αν είχε χάσει, σήμερα δε θα υπήρχε. Όπως πόλεμος έγινε και το 1973 με το Ισραήλ να επικρατεί απέναντι σε όλους.

Ναι, η Γάζα είναι μια τεράστια φυλακή απομόνωσης. Για τους Ισραηλινούς που ζουν εκεί κοντά, είναι ένας τόπος απαρχής επιθέσεων. Η Χαμάς είναι εχθρός τους ενώ για την πρώτη το Ισραήλ πρέπει να σβήσει από το χάρτη. Ευχής έργο θα ήταν να βρεθεί μια χρυσή τομή που θα έφερνε την ειρήνη. Δυστυχώς όμως αυτό φαντάζει υπό τις σημερινές συνθήκες εξαιρετικά δύσκολο.


photo: parstoday.com/en/news/middle_east-i84796-turkey_urges_islamic_world_to_unite_against_israel_calls_summit
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail