Η ώρα του Ερντογάν να αιφνιδιαστεί - Η αντιπολίτευση κατεβαίνει ενωμένη εναντίον του!

Freepen.gr - Τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν να συμμετάσχουν στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές σε μια συμμαχία προκειμένου να ξεπεράσουν το απαγορευτικό όριο του 10% για την είσοδο στη Βουλή αλλά και για να αυξήσουν τον αριθμό των εδρών τους στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Το κυριότερο αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Καλό Κόμμα İYİ, το κόμμα Felicity (SP) και το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) θα συνθέσουν τη συμμαχία, η οποία θα έρθει αντιμέτωπη με τη "Συμμαχία του Λαού" του AKP και του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) στις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Η συμμαχία των τεσσάρων κομμάτων ήρθε μετά τη διενέργεια έντονης διπλωματίας και επαφών από το CHP με όλα τα κόμματα, τα οποία αντιτάχθηκαν στη συνταγματική τροπολογία που πέρασε στενά στο αμφισβητούμενο δημοψήφισμα του Απριλίου του 2017.

Οι συνομιλίες άρχισαν μετά από μια νομοθετική αλλαγή που κατέστησε δυνατή την προεκλογική συμμαχία, ακολουθώντας την εκ των προτέρων εκλογική απόφαση της συμμαχίας AKP-MHP. 

Σύμφωνα με την αλλαγή, το όριο του 10% θα υπολογιστεί με βάση το άθροισμα των ψήφων όλων των μερών μιας συμμαχίας. Επιπλέον, καθώς το εκλογικό σύστημα της Τουρκίας βασίζεται στο πρότυπο D'Hondt, η συμμετοχή των μικρών κομμάτων στις συμμαχίες θα βοηθήσει πιθανώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κερδίσουν περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail