Ξεκίνησε η ναυπήγηση του τρίτου αεροπλανοφόρου της Κίνας στη Σανγκάι

Το Liaoning
Freepen.gr - Το τρίτο αεροπλανοφόρο της Κίνας θα είναι πιο προηγμένο από το Liaoning ή το 001Α και βρίσκεται σήμερα στο στάδιο κατασκευής, ανέφεραν κινεζικά ΜΜΕ.

Ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του South China Morning Post και του The Diplomat, ανέφεραν ότι ο τρίτος αερομεταφορέας τύπου 002 βρίσκεται υπό κατασκευή στην ομάδα των ναυπηγείων Jiangnan της Σανγκάης, αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως.

Η Κίνα ενδέχεται να ναυπηγήσει δύο ακόμα αεροπλανοφόρα που αναμένεται να επιτύχουν τεχνολογικές καινοτομίες, ανέφερε η εφημερίδα Daily People μετά τις επιτυχημένες δοκιμές νυχτερινής απονήωσης και προσνήωσης στο αεροπλανοφόρο Liaoning την περασμένη εβδομάδα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα δύο πρώτα αεροπλανοφόρα παρέχουν γνώση για μελλοντικά σχέδια σκαφών και πυρηνικούς κινητήρες, ανέφερε η εφημερίδα Daily.

"Η τεχνολογία των αεροπλανοφόρων θα καταστεί πιο ώριμη, καθώς θα σημειώνεται πρόοδος", δήλωσε ο Li Jle, ναυτικός εμπειρογνώμονας στο Πεκίνο, όπως αναφέρει η Global Times σε προηγούμενο δημοσίευμα. "Το τρίτο αεροπλανοφόρο θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκάφους αντί για το συμβατικό σύστημα ski-jump, το τέταρτο μπορεί να έχει σημαντική πρόοδοσ όσον αφορά τις μονάδες ισχύος".

"Η Κίνα μπορεί να είναι πιο ευέλικτη με δύο αεροπλανοφόρα. Ενόψει του μακροπρόθεσμου ανταγωνισμού για την ασφάλεια στη θάλασσα, το Πεκίνο θα διευρύνει σταδιακά τα ναυτιλιακά του συμφέροντα ώστε τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις νέοι αερομεταφορείς να ανταποκριθούν στις στρατηγικές του ανάγκες", ανέφερε ο Kang Jie βοηθός ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Κίνας, έγραψε το Global Times.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail