Ερντογάν: Η Τουρκία θα γίνει παγκόσμια δύναμη - Θα παράγει η ίδια όλα της τα όπλα!

Turkish AK Party's Istanbul congress © Osman Orsal / Reuters
Freepen.gr - Η Αγκυρα θα διεξάγει περισσότερες διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μιας πλήρως αυτάρκους αμυντικής βιομηχανίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας το μανιφέστο του κυβερνώντος κόμματός του πριν από τις εκλογές του Ιουνίου.

"Η Τουρκία θα ξεκινήσει νέες επιχειρήσεις στην επόμενη περίοδο, όπως η Ασπίδα Ευφράτη και ο Κλάδος Ελιάς, για να καθαρίσει τα σύνορά της από τρομοκράτες", δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας το κυβερνητικό μανιφέστο του ΑΚΡ εν όψει των εκλογών στις 24 Ιουνίου.

Οι προτεραιότητες της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια θα επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στη στρατιωτική παραγωγή, την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια των συνόρων.

"Η Τουρκία γίνεται μια σημαντική δύναμη στον κόσμο. Η Τουρκία θα είναι μια παγκόσμια δύναμη, μια ηγετική δύναμη", δήλωσε ο Ερντογάν την Κυριακή, σημειώνοντας ότι η χώρα σκοπεύει να εισέλθει στις τάξεις των 10 κορυφαίων οικονομιών του κόσμου μέχρι το 2023.

Μέρος της εγχώριας ανάπτυξης θα επικεντρωθεί στην επίτευξη πλήρους «ανεξαρτησίας» στην άμυνα, καθώς οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εξακολουθούν να εμποδίζουν την προμήθεια όπλων και την ανταλλαγή τεχνολογίας με την Άγκυρα.

"Ο στόχος της Τουρκίας είναι να διαθέτει 100% εγχώρια παραγωγή σε συστήματα εναέριας και θαλάσσιας άμυνας", δήλωσε ο Ερντογάν. "Θα συνεχίσουμε να παράγουμε τα δικά μας όπλα για να γίνουμε παγκόσμια δύναμη. Θα αυξήσουμε την αμυντική μας βιομηχανία, όπως το άρμα μάχης ALTAY, το ελικόπτερο ATAK, τα αεροσκάφη, τα ένοπλα drones".

"Οι βασικές αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής θα συνεχίσουν να είναι η ανεξαρτησία, το εθνικό συμφέρον, η εθνική ασφάλεια και η συνείδηση", πρόσθεσε ο πρόεδρος, απευθυνόμενος σε χιλιάδες πιστούς του AKP στην Κωνσταντινούπολη.

Εμείς στην Ελλάδα μπορούμε να εξαντλούμαστε στο αν θα ανοίξουν θέσεις στους Δήμους ή ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν τα 60.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail