Το Κόσσοβο (που είναι και δεν είναι κράτος) δεν αναγνωρίζει την Καταλονία!

Ramush Haradinaj, the Prime Minister of Kosoo | Photo: Valdrin Xhemaj/ EPA
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ramush Haradinaj δήλωσε στην ισπανική ημερήσια εφημερίδα El Pais ότι η χώρα του δε θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, προσθέτοντας ότι Κοσσυφοπέδιο και Καταλονία δεν έχουν τίποτα κοινό και πως «η καθιέρωση οποιασδήποτε αναλογίας είναι άσκοπη».

"Το Κοσσυφοπέδιο γεννήθηκε από την αποσύνθεση της Ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας, σε μια αιματηρή διαδικασία όλων εναντίον όλων. Αυτό δε συμβαίνει στην περίπτωση της Ισπανίας, όπου γίνονται σεβαστά τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα", δήλωσε ο Χαραντινάι στην El Pais.

Πρόσθεσε ότι η επιμονή στην ομοιότητα μεταξύ των δύο υποθέσεων θα σήμαινε "να μην αναγνωρίσουμε την ιστορία ή να την παρερμηνεύσουμε".

"Η Ισπανία είναι μια προηγμένη δημοκρατία. Η περίπτωσή μας προέρχεται από τη διάλυση, κατά τους τραγικούς πολέμους, της παλιάς Γιουγκοσλαβίας, τη δεκαετία του 1990. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά: αγωνιζόμαστε για δημοκρατία αλλά, πάνω απ 'όλα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Καταλονίας", είπε.

Η πρώην (;) επαρχία της Σερβίας κήρυξε την ανεξαρτησία της το 2008 και η Σερβία έχει δεσμευθεί να μην την αναγνωρίσει ποτέ.

Η Ισπανία είναι ένα από τα πέντε κράτη της ΕΕ που επίσης δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, παράλληλα με τη Σλοβακία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail