Περί υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

djedj - pixabay
O κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει σχέση με όποιον θέλει, να συνάπτει ένα νομικό δεσμό αναγνωρισμένο από την πολιτεία ώστε να αφήνει τα περιουσιακά του στοιχεία όπου θέλει.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Έχει δικαίωμα να μην υφίσταται καμία διάκριση στον επαγγελματικό η κοινωνικό του περίγυρο εξαιτίας των προσωπικών του επιλογών. Τα δικαιώματα των παιδιών όμως είναι πάνω απ' όλα. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε γονεϊκά πρότυπα και σε ένα ιδρυμα θα πάρουν την εικόνα αυτών των προτύπων.

Τα ιδρύματα θα πρέπει φυσικά να έχουν αρκετούς πόρους και να στελεχώνονται με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό που θα ελέγχεται ενδελεχώς. Για να κριθεί αν δε θα επηρεαστεί ο ψυχισμός των παιδιών όταν μεγαλώνουν σε περιβάλλον που θα απουσιάζει ακόμα και η εικόνα γονεϊκών προτύπων. Θα έπρεπε να γίνουν έρευνες. Η επίκληση ατομικών παραδειγμάτων παιδιών που μεγάλωσαν σε οικογένειες του ίδιου φύλου και η εξέλιξή τους ήταν είτε θετική είτε αρνητική σίγουρα δεν αρκεί.

Τα δικαιώματα των παιδιών είναι πάνω από όλα δυστυχώς όμως πέρασαν σε δεύτερη μοίρα για να δοθεί μια εικόνα ψευτοοπροοδευτισμού από μια κυβέρνηση που αδιαφορεί για τους πολίτες που φτωχοποίησε ε τα μνημόνια που ψηφίστηκε για να σκίσει και εφάρμοσε.

Χρειαζόταν μια βιτρίνα η κυβέρνηση. Τα δικαίωματα των παιδιών ήταν απλά μια ενοχλητική λεπτομέρεια που πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail