Aselsan: Ανοησίες ότι θα μπλοκαριστεί η πώληση των F-35! Αν αποχωρήσει η Τουρκία, θα καταρρεύσει το πρόγραμμα

Freepen.gr - Ο νέος πρόεδρος της ASELSAN Haluk Görgün απέρριψε το ενδεχόμενο να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών F-35 στην Τουρκία εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε κατάρρευση του όλου σχεδίου του αεροσκάφους.

Ο Görgün, που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα συναντήθηκε χθες το πρωί στην Αγκυρα με εκπροσώπους του τύπου για να τους παρουσιάσει διάφορα σχέδια της ASELSAN που την κατατάσσουν στις πρώτες 100 εταιρείες του τομέα της στον κόσμο όπως αναφέρει η Milliyet.


«Νομίζω ότι θα είναι ανοησία. Η Τουρκία είναι ένας βασικός εταίρος του προγράμματος των F-35.  Θα υποστηρίξουμε το F-35 σε συνδυασμό με την TAI στα ηλεκτρονικά συστήματα καλωδίωσης. Είμαστε ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου. Αν αποχωρήσουμε από το πρόγραμμα, απλά θα καταρρεύσει» δήλωσε ο Görgün.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail