Η Τουρκία θα κατασκευάζει και Antonov! Τι έχει συζητηθεί με την Ουκρανία

Freepen.gr - Τούρκοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνομιλίες για να οριστικοποιήσουν ένα πρόγραμμα για τη συμπαραγωγή των στρατιωτικών αεροσκαφών μεταφορών An-188.

"Οι συνομιλίες έχουν συνεχιστεί τα τελευταία δύο χρόνια", δήλωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος συμπληρώνοντας ότι «Ελπίζουμε να σημειώσουμε ταχύτερη πρόοδο το επόμενο έτος» αναφέρει το defensenews.com.

Η Αντόνοφ, κατασκευαστής του An-188 και θυγατρική της Ukroboronprom, παρουσίασε τα αεροσκάφη στο 2018 Eurasia Airshow στην Αττάλεια από τις 25-28 Απριλίου. Η αεροπορική επίδειξη ήταν η πρώτη έκθεση όπου η Αντόνοφ παρουσίασε το νέο αεροσκάφος σύντομης απογείωσης και προσγείωσης An-188.
Ένας αξιωματούχος της Τουρκίας για τις δημόσιες προμήθειες δήλωσε ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε αυτό που θα έπαιρναν οι βιομηχανίες κάθε χώρας, το μερίδιο εργασίας, η μεταφορά τεχνολογίας, η τεχνογνωσία, η χορήγηση αδειών και οι εξαγωγές σε άλλες χώρες.

"Αυτό κάνει μια μακρά λίστα θεμάτων, αλλά υπάρχει πρόθεση να προχωρήσουμε για την Ουκρανία και την Τουρκία", δήλωσε ο αξιωματούχος. "Επίσης, υπάρχει πολιτική στήριξη και στις δύο χώρες εταίρους".


Για να προχωρήσουν οι συμφωνίες συμπαραγωγής, τα αεροσκάφη πρέπει να συμμορφωθούν πλήρως με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, ανέφεραν οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Το An-188-100 θα είναι εξοπλισμένο με τέσσερις στροβιλοκινητήρες D-436-148FM με τρεις άξονες, που παράγονται από την ουκρανική εταιρεία Ivchenko-Progress.


Το αεροσκάφος θα διαθέτει προηγμένο πιλοτήριο με τον τελευταίο εξοπλισμό πλοήγησης και επικοινωνίας πτήσης. Το An-188 μπορεί να καλύψει απόσταση πτήσης μέχρι 7.700 χιλιόμετρα, υψόμετρο μέχρι 12.100 μέτρα και ταχύτητα έως και 800 χιλιόμετρα ανά ώρα, ανάλογα με τον τύπο και την έκδοση του αεροσκάφους και του κινητήρα.

Το An-188 μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 50 τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων εξοπλισμού κατασκευών, ελικόπτερα, οχήματα πεζικού, άρματα μάχης, πυροβολικά συστήματα και ανθρωπιστικά φορτία, παλέτες και εμπορευματοκιβώτια, καθώς και μέχρι 300 στρατιώτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail