Τουρκικό θωρακισμένο όχημα λιώνει 85χρονη και συνεχίζει σα μην τρέχει τίποτε

Freepen.gr - Πρόσφατα απελευθερωμένο υλικό της κάμερας ασφαλείας δείχνει πως μια 85χρονη γυναίκα συνειλίβη κάτω από θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα σε δρόμο κλειστό στην κυκλοφορία στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ τον Ιούνιο του 2017, ανέφερε το Mesopotamia news agency.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, Pakize Hazar, σκοτώθηκε από το στρατιωτικό όχημα στις 14 Ιουνίου 2017 στην περιοχή Lice του Diyarbakır. Είχε βγει για να εισπράξει τη μηνιαία σύνταξή της.

Η βιντεοκασέτα δείχνει ότι το στρατιωτικό όχημα κινείται από μια θέση στάθμευσης, ενώ η Hazar περπατά στα αριστερά του. Όταν η γυναίκα πρόκειται να διασχίσει μπροστά από το όχημα, αρχίζει να κινείται. Ένας άνδρας στην περιοχή που βλέπει τη γυναίκα, προσεγγίζει το όχημα σε απόσταση δύο μέτρων και κάνει κάποιες χειρονομίες για να προειδοποιήσει τους στρατιώτες ότι υπάρχει κάποιος κοντά τους και ότι πρέπει να σταματήσουν. Το όχημα κινείται παρά την προειδοποίηση, και η γυναίκα συνθλίβεται μέχρι θανάτου. Το στρατιωτικό όχημα φαίνεται να κινείται παρά την τραγωδία που άφησε πίσω του.

Στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε από τον Γενικό Εισαγγελέα του Λίτσε, ο οδηγός του στρατιωτικού οχήματος, ειδικός λοχίας Σ.Κ., βρέθηκε για λίγο υπό κράτηση. Το κατηγορητήριο, το οποίο περιελάμβανε μόνο μια παράγραφο, συντάχθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα εναντίον του S.K. επιδιώκοντας ποινή φυλάκισης μεταξύ δύο και έξι ετών με την κατηγορία της ακούσιας ανθρωποκτονίας.

Η δίκη του S.K. διεξάγεται στο Ποινικό Δικαστήριο του Λίτσε.

Εν τω μεταξύ, μια έκθεση που εκπονήθηκε από τη Διοίκηση της Δασικής Χωροφυλακής για το περιστατικό βρήκε τον S.K. αθώο, παρόλο που οδήγησε το όχημα σε μια περιοχή που ήταν κλειστή για κυκλοφορία, ενώ το θύμα βρέθηκε ότι υπέπεσε σε πταίσμα λόγω του ότι ενεργούσε απρόσεκτα.

Όταν ο δικηγόρος της οικογένειας Hazar, Serdar Yel, διαμαρτυρήθηκε για την έκθεση και ζήτησε να αποσταλεί στο τμήμα κυκλοφορίας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Αγκυρας (ATK), η ATK βρήκε τον S.K. υπεύθυνο επειδή οδήγησε το όχημα σε έναν δρόμο που ήταν κλειστός στην κυκλοφορία και η Χάζαρ ήταν μέσα στο οπτικό του πεδίο.

214/5000 Η δολοφονία αμάχων από στρατιωτικά οχήματα είναι σύνηθες στη Νοτιοανατολική Τουρκία, όπου υπάρχει μια βαριά στρατιωτική παρουσία εξαιτίας συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού στρατού και του ΡΚΚ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail