Εγγυήτρια δανείων «κούρεψε» κατά 70% το χρέος της και έσωσε την περιουσία της

Την περιουσία της έσωσε και “κούρεψε” το χρέος της μία εγγυήτρια σε δάνεια του εμπόρου του συζύγου της μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου.

Από: cretapost.gr

Συγκεκριμένα το ζευγάρι χρωστούσε 92. 414,56 ευρώ με τον σύζυγος ως οφειλέτη, έχοντας όμως πτωχευτική ιδιότητα (έμπορος) και τη σύζυγος ως εγγυήτρια, η οποία όμως είχε τις νομικές προϋποθέσεις να ενταχθεί στο νόμο.

Το ζευγάρι επίσης έχει ένα παιδί ανάπηρο (με ποσοστό αναπηρίας 67%), ενώ διαθέτει ως περιουσιακά στοιχεία:

α)Αστικό ακίνητο συνολικής επιφάνειας, οικοπέδου 260,24 τ.μ επί του οποίου έχει ανεγερθεί ισόγεια κατοικία 106,23 τ.μ

β)Αγροτικό ακίνητο επιφάνειας 300 τ.μ

Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο του Ηρακλείου Κρήτης, παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις της αντίδικης τράπεζας”περί παράβασης του καθήκοντος ειλικρίνειας , περί αοριστίας, περί δόλου με την υπαρ 1726/2017 απόφαση του, όρισε:

-Δέχεται, την αίτηση

-Ρυθμίζει , τα χρέη της αιτούσας με μηνιαίες καταβολές προς την μοναδική πιστώτρια τράπεζα, επί μια πενταετία, για εξήντα μήνες (60) με την καταβολή 100,00 ευρώ /μηνιαίως,

-Εξαιρεί της εκποίησης την μοναδική κατοικία της

-Χορηγεί περίοδο χάριτος πενταετία

-Επιβάλλει στην αιτούσα για την διάσωση της κατοικίας ,το ποσό των 86,20 ευρώ ,το μήνα για χρονικό διάστημα 240 μηνών.(20 έτη)

” Κουρεύει” το χρέος της εγγυήτριας κατά 70%
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...