Σαν έργο του Λουί ντε Φινές - Έτσι έπεσε στα χέρια του Συριακού Στρατού το κονβόι με τους 60 Γάλλους snipers κάτω από τη μύτη των Κούρδων

Freepen.gr - Το WarGonzo αποκαλύπτει πώς οι στρατιωτικοί από τη Γαλλία «κάηκαν» στην επαρχία Hasaka και συνελήφθησαν έξω από το El-Kamyshli καθώς έπεσαν σε ένα από τα οδοφράγματα του Σ.Α.Α. (Συριακός Αραβικός Στρατός).

Αρχικά, στα σύνορα με το Ιράκ, μια γαλλική αυτοκινητοπομπή συναντήθηκε με μια ομάδα συνοδών από την κουρδική ομάδα "Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας" - SDF. Προχώρησαν μαζί προς το El-Kamyshli (η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία, χωρισμένη σε «ζώνες επιρροής» μεταξύ των Κούρδων και των κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες ελέγχουν και το στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο).

Ωστόσο, όταν τα 20 τζιπ με 60 Γάλλους στρατιωτικούς και εκπαιδευτές έφτασαν στην κωμόπολη Μαλχίγια, η συνοδεία των Κούρδων για άγνωστο λόγο τους αφήσε και η γαλλική αυτοκινητοπομπή συνέχισε να κινείται μόνη της.

Σύμφωνα με πηγή του WarGonzo, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, οι Γάλλοι ανέφεραν ότι πήγαιναν στο El-Kamyshly και ταξίδευαν κατά μήκος των σημείων της οριογραμμής, κάτι που η σελίδα θεωρεί ανόητο καθώς υπό συνθήκες πολέμου, η πρώτη γραμμή δεν είναι σταθερή.

Προχωρώντας κατά μήκος των σημείων, η συνοδεία των είκοσι τζιπ με Γάλλους στρατιώτες τελικά αντί να φτάσει στο El-Kamyshly μέσω ενός σημείου ελέγχου που ελέγχεται από τους Κούρδους, βγήκε στο μοναδικό δρόμο έξω από το αεροδρόμιο.

Οι στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων, φυσικά, κρατούσαν μια καχύποπτη στάση. Οι Γάλλοι δεν αντιστάθηκαν καθόλου, επειδή ήταν σίγουροι ότι έφτασαν στο σημείο ελέγχου των Κούρδων των SDF και όχι του Σ.Α.Α. . Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους (από τα γαλλικά), δεν προβλεπόταν ότι υπήρχε check point στο σημείο κείνο.

Εκπρόσωποι των ειδικών υπηρεσιών της Συρίας ανέκριναν τους Γάλλους, ελήφθησαν φωτογραφίες, αντίγραφα των διαβατηρίων και αναγνωρίστηκαν τα οχήματα. Κατά την επιθεώρηση των τζιπ βρέθηκαν τυφέκια σκοπευτών, κάμερες θερμικής απεικόνισης και άλλος ειδικός στρατιωτικός εξοπλισμός.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail